Diari La Veu del País Valencià
«Rètols, camions i rodes», recorreguts per a públic infantil a l’EACC

«Rètols, camions i rodes» és una sèrie de recorreguts acompanyats a l’exposició La Ciutat del Transport de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló de la Plana (EACC) que tindrà lloc el dissabte 25 de març a les 12 h.

La proposta convida el públic infantil a llegir i experimentar els materials, discursos i pràctiques compreses en aquesta mostra de Francesc Ruiz, que recrea La Ciutat del Transport, el polígon logístic situat als afores de la capital de la Plana Alta.

L’exposició es desplega a través de referents com ara el còmic, la logística contemporània, l’arquitectura informacional i la impressió digital, i presenta els camions i les fotocopiadores com a eines principals del moviment, una mena de ball que es produeix a les zones franques. S’hi poden veure rodes, pneumàtics, gràfiques, paper continu, camions buits i una infinitat d’elements que transporten els visitants a la zona més freda de la ciutat. Es pot fins i tot escoltar la música de les impressores, el rugit dels motors i la fricció de la goma sobre l’asfalt.

Francesc Ruiz, nascut a Barcelona, és un artista plàstic que des dels anys 90 ha centrat el seu treball en el còmic i els seus llenguatges. L’artista el denomina «còmic expandit», una forma d’expressió que va més enllà de les vinyetes. Usa narratives complexes a través de mitjans impresos, tot això ocupant espais expositius, tal com demostra a l’EACC.

En aquesta ocasió, paral·lelament, Ruiz també ha donat forma a un còmic en què narra la gènesi del projecte. En canvi, la instal·lació recull altres estratègies narratives i espacials que no són exactament un còmic, però traslladen l’espectador a un polígon on tot ha sigut imprés a escala real. El mateix autor assegura que el còmic és la seua eina, però també «la metodologia per a entendre i traduir el món».

Per a participar-hi, cal reserva i els menors han d’estar acompanyats per un tutor major d’edat.

Comparteix

Icona de pantalla completa