Diari La Veu del País Valencià
El Botànic apel·la al vot de la gent davant les enquestes per a repetir govern

El Botànic afronta les eleccions amb les «expectatives al més alt nivell» i ha apel·lat al vot de la gent enfront d’unes enquestes que en l’última setmana somriuen més al PP. Així, els populars es veuen «esperançats» amb la possibilitat que es produisca un «canvi de cicle» després del 28 de maig.

Així ho han indicat diferents representants dels partits en declaracions a Les Corts aquest divendres. Des del PSPV, Rosa Peris ha assenyalat que confien a tornar a guanyar com en 2019, i ha defensat que el País Valencià de 2023 «no s’assembla en res» al que van heretar del PP en 2015. Igualment, ha indicat que tenen «molt bones percepcions a peu de carrer» i que la gent, malgrat que els recorda el que falta per fer, «en termes generals reconeix que la política ha millorat la seua vida».

Des del PPCV, Miguel Barrachina ha assenyalat que Carlos Mazón és el líder més valorat segons les últimes enquestes i que «guanyaria a les tres províncies», per la qual cosa els populars afronten la cita «esperançats» amb la possibilitat d’aquest «canvi de cicle».

El mateox Mazón ha assenyalat en un acte aquest divendres que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va ressaltar ahir la importància del País Valencià perquè comencen a governar a Espanya i ha mostrat el seu acord amb ella: «La Comunitat és clau per a un canvi a Espanya».

Per part de Compromís, Carles Esteve ha assenyalat que en aquestes eleccions es tria entre dos models: «O entendre la política com el model antic de privatitzacions de servicis públics, casos de corrupció del PP i l’extrema dreta, que converteix les institucions en un circ», o seguir amb el Botànic que, segons el seu parer, «dona la seguretat que la vida cada dia serà una mica millor».

El diputat ha instat a preguntar-se quin model fa millor la vida de la gent, i ha indicat que les enquestes estan «renyides en funció de quina pregunta ens fem».

Des d’Unides Podem, Estefanía Blanes ha considerat que les eleccions seran «molt interessants» i ha apostat perquè el Botànic «continue treballant en la mateixa línia», que està «emmarcada en les prioritats clares dels ciutadans».

A més, ha instat les forces d’esquerra a «posar-se d’acord» i ha advocat per construir les «majories possibles» per a continuar traient «lleis representatives de la societat i no únicament d’un grup que imposa els seus criteris».

Comparteix

Icona de pantalla completa