Diari La Veu del País Valencià
Mas defensa les mesures educatives de salut mental i demana abandonar «la visió adultcentrista»

La vicepresidenta portaveu i consellera de Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha defensat les mesures acordades per la Generalitat per a aprofundir l’atenció de la salut mental en els centres educatius, al mateix temps que ha apostat per «deixar a un costat com a societat la visió adultcentrista».

«Hem actuat de manera ràpida. Després de la pandèmia, tots hem pres una consciència molt major de la necessitat d’atenció a la salut mental; especialment la de la gent jove, que sembla que sempre és l’última i als qui no mirem perquè no els passa mai res», ha exposat en la seua compareixença setmanal després del ple del Consell.

A partir d’ací, Mas ha destacat les mesures proposades per les conselleries d’Educació i Sanitat «d’atendre, de manera molt més immediata i efectiva, els casos que no poden seguir la tramitació ordinària per la seua gravetat o per la seua urgència». Ha advocat per iniciar-les «com més prompte millor» i per analitzar el seu funcionament segons el que vagen traslladant els equips directius de col·legis i instituts.

Una unitat d’atenció específica, una taula de salut mental, més orientadors en els centres educatius i la posada en marxa d’un programa pilot basat en el model d’aprenentatge socioemocional Casel són les principals mesures anunciades aquest dijous per la Generalitat en una nova ofensiva per a previndre el suïcidi i les conductes autolesives en la població infantil i adolescent.

Comparteix

Icona de pantalla completa