Diari La Veu del País Valencià
Famílies alacantines presenten al Síndic de Greuges queixes per la inacció de l’Ajuntament en matèria social

Diverses famílies d’Alacant, acompanyades per representants del Sindicat de Barri de Carolines i del Punt d’Informació de Defensa dels Drets Socials, han presentat queixes al Síndic de Greuges contra l’Ajuntament d’Alacant davant la «manca d’expedició de l’Informe d’Emergència Habitacional». Concretament, la queixa es formulava contra la regidora d’Acció Social, Julia Llopis, de qui l’oposició ha demanat la dimissió.

Segons denuncia el Sindicat de Barri a través d’una nota de premsa, «Alacant és ciutat per a les persones, sí per als fons voltor i els bancs. Amb un mercat de la vivenda guiat per l’especulació immobiliària, amb preus impagables i absència de vivendes socials (vora l’1,6% del total), la ciutadania, i especialment les persones més vulnerables, veuen com el seu dret a gaudir d’una vivenda digna i adequada és ignorat davant la mirada indiferent dels poders públics».

Afegeixen que Alacant és la segona ciutat en què més ha pujat el preu del lloguer arreu de l’Estat el 2022, i a això «se suma un Ajuntament que desatén sistemàticament la seua responsabilitat en l’atenció a les necessitats de la població més vulnerable». Com a exemple posen la situació de María González, mare d’un fill dependent que va ser desnonada l’1 de febrer després que l’Ajuntament no desbloquejara l’informe de vulnerabilitat que havia de servir per a aturar la seua expulsió de casa.

Recentment, María González ha sigut atesa i ha rebut una vivenda social, fet que el sindicat veïnal vincula amb «la pressió de la societat civil organitzada», però insisteixen en la presumpta negligència de la regidoria d’Acció Social davant l’acumulació de casos desatesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa