Diari La Veu del País Valencià
Una editora, un clàssic de la crítica, Piranesi i molt més, a La Veu dels Llibres

L’últim número de La Veu dels Llibres ofereix una entrevista de Lourdes Toledo a Rosa Rey, al capdavant d’Angle Editorial, que ha tingut un 2002 redó, dels que fan història, amb la concessió del premi Nobel a Annie Ernaux, autora de la casa des del 2019. De fet, el segell ha apostat amb convenciment i tossuderia per la literatura escrita per dones, en especial, pel gènere autobiogràfic i l’auto-ficció.

En aquest número, Antoni Martí Monterde recomana un clàssic: Presències reals, de George Steiner, publicat el 1989, un llibre que va confirmar l’autor en un dels noms que perdurarà en la història de la crítica literària. Ara es publica en traducció catalana d’Helena Lamuela a l’editorial Fragmenta.

D’altra banda, Vicent Vidal s’endinsa en Piranesi, de Susanna Clarke, una novel·la en què llegim el diari de l’arquitecte, escriptor, arqueòleg i gravador italià del segle XVIII. Però tot comença a regirar-se quan troba algú més que li parla, entre altres, sobre persones que desconeix…

Per part seua, Daniel P. Grau ressenya Pols, de Carolyn Steedman, catedràtica emèrita de la Universitat de Warwick i una de les més importants especialistes en història social i cultural de la Gran Bretanya, que té l’objectiu de mostrar la manera de fer de l’historiador social.

A més, aquest dissabte, Vicent Garcia Devis comenta Subtileses renaixentistes valencianes a colp d’ull, d’Albert Ferrer Orts, professor d’Història de l’Art de la Universitat de València. Un recull d’articles d’investigació publicats en diversos mitjans de comunicació que desvelen com el moviment artístic del Renaixement sobretot florentí es consolida en un statu quo que anà creixent com un arbre a l’antic Regne de València.

Finalment, aquesta setmana també podem saber quins són els llibres més venuts a la llibreria Ona de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa