Diari La Veu del País Valencià
El personal laboral de l’àrea de salut de la Ribera farà vaga per la falta de conveni

El personal laboral de l’àrea de salut de la Ribera farà la vaga per la falta d’un nou conveni col·lectiu, després de quatre anys de negociació, i «la pèrdua de drets» que han patit des de la reversió fa ara cinc anys, segons informa el comité d’empresa.

Respecte d’això, demanen «disculpes» als pacients que es puguen veure afectats per aquesta «lamentable situació», però assenyalen que «només hi ha un responsable: la Conselleria de Sanitat». Per tant, el Comité ha convocat vaga els dies 22, 29 i 30 de març i els dies 19, 20, i 21 d’abril de 8 h a 11 h, i el dia 27 d’abril des de les 00.00 h a les 24:00 h.

Segons apunten, «han sigut quatre anys de negociació del V Conveni Col·lectiu per al personal laboral, en el qual aquest Comité ha hagut d’arrossegar a la taula de negociació la Conselleria, que aprofitava qualsevol pretext per a suspendre les reunions, i només gràcies a la intermediació de la inspecció de treball, i del síndic de Greuges s’ha aconseguit reprendre les negociacions».

El Comité d’Empresa assenyala que «sempre» ha volgut arribar a un acord per a tindre «les mateixes condicions laborals» que la resta de personal de la Conselleria, i que totes les propostes d’aquest Comité han anat en aquesta línia. A més, indica que en els últims mesos han intentat parlar amb el conseller per a «desencallar la negociació, registrant fins a cinc peticions de reunió que no han sigut respostes».

En aquest sentit, afirmen que des de la reversió, els treballadors subrogats han «perdut drets, que en aquests cinc anys no han sigut compensats» com ara la jubilació parcial, la promoció interna, la mobilitat, o l’ampliació a jornada completa dels contractes parcials. «Després d’aquests cinc anys de reversió el personal subrogat ha dit prou, i aquest Comité en reunió extraordinària ha ratificat el mandat de l’assemblea de treballadors del passat dia 19 de gener, en el qual per unanimitat es va decidir anar a la vaga», assenyalen.

Comparteix

Icona de pantalla completa