Castelló de la Plana instal·la quatre punts violeta durant la Magdalena

Serviran per a previndre o denunciar possibles agressions sexistes

Les festes de la Magdalena 2023 comptaran amb quatre punts violeta per a previndre o denunciar possibles agressions sexistes durant la setmana gran de la ciutat. L'Ajuntament de Castelló de la Plana, a través de la Regidoria de Feminisme i LGTBI, la Policia Local i el Patronat de Festes, coordinaran aquest servei de prevenció i assessorament d'actituds i conductes masclistes, amb punts localitzats a les zones de més afluència.

La regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha destacat la importància del servei «per a previndre i erradicar aquests comportaments i explicar, tant a homes com a dones, què fer en cas de presenciar qualsevol situació de risc o agressió». «Són punts violeta necessaris en llocs de gran concentració de persones per a gaudir d'una Magdalena lliure de violències masclistes, i perquè l'ambient festiu no disculpa cap actitud abusiva, i totes tenim dret a gaudir de les festes sense risc», ha assenyalat.

El servei d'informació, assessorament, acompanyament, seguiment i derivació en cas d'agressió, emmarcat en el III Pla d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes i el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, i dins de la campanya de sensibilització ciutadana per unes festes lliures d'agressions sexistes, se situarà de nou a les places Maria Agustina –cantonada amb Subdelegació del Govern espanyol–, Hort Sogueros –enfront de Menador– i Violant d'Hongria –cantonada amb Mestre Ripollés–, estrenant punt violeta en el recinte de concerts, tenint en compte l'experiència d'anys anteriors i l'alta concentració de joves cada nit.

S'activaran des de les 22.00 fins a les 02.00 hores de l'11 al 18 de març, i s'ampliarà l’horari durant les jornades de més afluència a la zona de concerts, on funcionarà des de les 22.30 fins a les 04.30 hores els dissabtes 11 i 18 i també el diumenge 12 i el divendres 17.

Cada punt comptarà amb personal professional, amb una treballadora social i una psicòloga amb experiència en atenció social a dones víctimes de violència, i oferirà informació sobre tipologies d'agressions sexistes, com ara sobre com actuar davant qualsevol tipus d'agressió sexista. En cas de detectar una agressió, es farà un acompanyament i derivació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.