Diari La Veu del País Valencià
La Coordinadora Feminista fa una crida per a eixir el 8M «unides i guerreres»

La Coordinadora Feminista de València ha realitzat aquest dimecres una crida per a eixir aquest 8M al carrer «unides i molt guerreres» i per a donar-li «una tisorada al rearmament» del patriarcat, que «vol retornar-nos a les dones a la casella d’eixida».

Sobre aquest tema, la portaveu de la coordinadora, Càndida Barroso, ha assenyalat que enguany afronten el 8M amb molta preocupació» no només pel que està passant al nostre país, sinó a tot el món per «les greus repressions» que pateixen les dones en països com ara l’Iran o l’Afganistan.

Per això, la jornada començarà amb una acció col·lectiva a les 18.30 hores a la plaça de la Mar «molt simbòlica, donant-li una tisorada al patriarcat» amb un tall del cabells de manera massiva en solidaritat amb les dones iranianes i perquè l’assassinat de Mahsa Amini «no quede impune», perquè «el que li passa a una dona en l’altra part del món també ens passa a nosaltres».

A continuació, a les 19.00 hores, eixirà la manifestació que recorrerà els carrers Com, Xàtiva, Marquès de Sotelo, Sant Vicent i plaça de l’Ajuntament per a acabar a la Plaça de la Reina amb la lectura del manifest.

Barroso s’ha mostrat «molt preocupada» pel «rearmament patriarcal que hi ha», perquè «sempre que les dones hem avançat ens volen enviar de nou a la casella d’eixida». No obstant això, ha advertit que combatran aquest «discurs patriarcal, molt masclista i negacionista» amb la «llum de la raó, de la justícia i de la igualtat».

Respecte a les manifestacions alternatives, ha assenyalat que quan van acabar les festes de Nadal van convocar assemblees obertes i s’han unit moltes organitzacions a aquesta manifestació. «Estem per reivindicar i sumar perquè siga un dia reivindicatiu i per a convidar a la ciutadana al fet que se solidaritzen amb les dones per a reivindicar el que encara queda per aconseguir», ha assenyalat. Per això, ha assegurat que aquest 8M serà «una manifestació massiva i eixirem al carrer enfortides, reivindicatives i molt guerreres».

Així mateix, sobre la llei trans i de l’avortament que publicava el BOE aquest dimecres, ha destacat que «tot el que siga avançar en drets de les dones ho celebrem». No obstant això, ha assenyalat que, a més de la necessitat que hi haja lleis feministes, els jutges que les imparteixen han de fer-ho des d’una mirada feminista, i això demana formació, perquè «encara hi ha masclisme».

En aquesta línia, ha recalcat que no s’està aconseguint erradicar la violència sexual en aquest Estat, en el qual cada quatre hores es produeix una agressió sexual, i ha reclamat mesures eficaces perquè les dones «puguem viure amb dignitat i igualtat».

A banda, també reclamen transformar les peticions de millores laborals de la primera vaga de les dones del tèxtil en 1800 en un Pacte estatal que inclou també les cures perquè «deixen de recaure exclusivament en les dones» i que «siga una cosa compartida entre família, Estat i les empreses», perquè «ocupació i cures van de bracet».

«Mentre que no hi haja un pacte estatal amb polítiques efectives les dones que ixen a treballar portarem dobles i triples motxilles que ens impediran tindre una vida digna», ha advertit.

Així mateix, ha recalcat que el feminisme és «pacifista», i exigeix una solució a les guerres «pactada i diplomàtica» perquè, ha assenyalat, «no parim perquè les nostres filles i fills es dessagnen en conflictes armats».

Comparteix

Icona de pantalla completa