Diari La Veu del País Valencià
L’aposta d’À Punt per les xarxes socials amb L’Squad i El Piset

À Punt va començar l’any 2023 anunciant, entre altres nous formats, dos programes dirigits a la gent jove per a emetre directament a les xarxes socials: L’Squad i El Piset. L’Squad és una ficció en què quatre creadores digitals s’ajunten en una caseta per tal de realitzar vídeos conjuntament. Les protagonistes són la tiktoker Alba Castelló, l’artista Esther Querol, el fotògraf Julio Cebolla i el model Jason Andrés. D’altra banda, El Piset és un format on la il·lustradora Ame Soler i el vocalista de La Fúmiga Àrtur pretenen buscar les millors candidates per a compartir pis.

Fins al moment, la rebuda d’estos formats per part del públic està sent ben positiva. La contínua publicació de vídeos i l’encert dels continguts ha fet que les seues xarxes socials estiguen rebent suport a diari. Els vídeos publicats sumen cada dia milers de visites a Instagram, TikTok i Youtube.

A dia de hui, quasi la totalitat de vídeos que es creen en valencià per a les xarxes socials estan fets des de la voluntat d’aquells usuaris que dediquen el seu temps lliure a fer els seus propis continguts. És per això que la proposta d’À Punt en associació amb Tresdeu Media destaca respecte a la resta de continguts de les xarxes, ja que aporta un ritme de producció continu que possibilita tindre nous vídeos de forma diària. L’Squad replica els cànons i modes virals de la xarxa per tal d’arribar a un gran públic, mentre que El Piset aprofita la presència de quatre persones reconegudes per a generar una conversa entretinguda i posar sobre la taula temes d’interès juvenil.

Al Consell de Seguiment Anual de Diari La Veu celebrat el passat cap de setmana ja es va assenyalar que la presència del valencià en les xarxes socials no havia de ser responsabilitat única d’aquells usuaris que dediquen el seu temps lliure a crear. Calen propostes i iniciatives per donar ferramentes a estos i nous creadors per tal d’enfortir la presència de la llengua als mitjans digitals.

Estes són dos propostes que sense dubte hauràs de seguir de prop si busques nous continguts contínuament. Et convidem a visitar Poblet.info per tal de descobrir tots els continguts en valencià que es creen a les xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa