Diari La Veu del País Valencià
Puig diu que Barceló «ha de fer equip per a guanyar a Alacant»

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha ressaltat que la candidata socialista a l’alcaldia d’Alacant, Ana Barceló, té «tota la legitimitat i fortalesa», i ha apuntat que «haurà de fer el millor equip per a guanyar a Alacant».

Així s’ha expressat aquest dimarts Puig en declaracions als mitjans de comunicació a Almassora (Plana Alta), en ser preguntat per les llistes municipals del PSPV a Alacant. Diumenge passat es va celebrar l’Assemblea de Llistes a Alacant, on la militància socialista va votar per a confeccionar les llistes a l’Ajuntament i a les Corts.

En la municipal, els candidats més votats van ser els afins a María José Adsuar, que va ser contrincant de Barceló en les primàries; i Miguel Millana, secretari general del PSPV-PSOE a Alacant i actual portaveu socialista en el consistori. Ara, la candidata a l’Alcaldia i la resta de faccions hauran d’aconseguir un acord per a decidir com serà la confecció de les llistes, ja que el pròxim 6 de març se celebrarà l’executiva local per a aprovar qui integraran la papereta. Al darrere de tot hi ha Ángel Franco, dirigent a l’ombra de l’executiva local del partit, que maniobra per a garantir una llista amb membres propers a ell que garantisquen la seua perpetuïtat al capdavant del PSPV d’Alacant.

Sobre aquest tema, Puig ha mostrat el seu suport a Barceló i ha apostat per pensar «en termes de la societat». «Crec que, en aquests moments, la candidata té tota la legitimitat i la fortalesa. Haurà de fer el millor equip per a guanyar a Alacant», ha ressaltat. «Es tracta de pensar sempre en termes de la societat, no pensar en termes cap a dins; sempre cap a fora. El que està en qüestió en aquest moment és si un projecte de ciutat vira cap a la dreta, cap al passat, o vira cap al futur. Nosaltres tenim un compromís, una consciència de servei a la ciutadania», ha sostingut el secretari general del PSPV.

Per la seua part, Miguel Millana, portaveu socialista a l’Ajuntament i proper a Franco, ha destacat aquest dimarts, en declaracions als periodistes, que busquen aconseguir «una proposta unida de totes les sensibilitats del partit», i ha apuntat que Barceló «ha marcat unes preferències en la llista per a les candidatures de l’Ajuntament», encara que no ha precisat quines són. «El meu desig és que aquesta llista siga consensuada, perquè nosaltres el que volem és guanyar les eleccions. Hem elegit en primàries com a candidata a Barceló i ella encapçala aquest procés. Es tracta d’arribar a un acord que siga sòlid i ens done una alternativa clara per a guanyar les eleccions a Alacant», ha subratllat.

En la mateixa línia ha detallat que, com a part del procés estatutari, van consultar les llistes a la militància, i ara està pendent la conversa amb la candidata, que considera que «ha de ser escoltada a l’hora de confeccionar la llista definitiva».

Per a això, l’executiva local estava previst que se celebrara aquest dimarts, encara que finalment s’ha ajornat al pròxim 6 de desembre per «problemes de calendari», en coincidir amb la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV-PSOE. «Tenim fins al dilluns que ve per a establir aquest diàleg», ha expressat.

Respecte a la votació de la militància, on Millana va ser el segon més votat després d’Adsuar», el portaveu ha ressaltat que, amb l’arribada de Pedro Sánchez a la secretaria general, el partit s’ha «posicionat clarament perquè la militància haja de ser escoltada i tinguda en compte». En aquest context, ha afegit que no té constància «clara i directa per part de la candidata dels resultats de la seua aportació a la llista». «Depèn de seure ara i parlar, cosa que està pendent i qualsevol avançament és pura elucubració», ha resolt.

D’altra banda, fonts de la candidatura d’Ana Barceló han indicat a Europa Press que encara no s’ha produït «cap mena de negociació» sobre les llistes. «Allò normal seria que es parlara abans de l’executiva, portar una proposta consensuada sobre com es farà. Però és el partit el que ha de prendre la iniciativa, el secretari general, tant per a convocar-la com per a obrir aquest procés de diàleg», han expressat.

Comparteix

Icona de pantalla completa