Diari La Veu del País Valencià
Compromís i ERC reclamen al Govern espanyol noves mesures per a contindre la inflació

Compromís i Esquerra Republicana han urgit el Govern espanyol a adoptar noves mesures per a contindre l’escalada de preus després de conèixer l’última dada avançada de l’IPC.

Segons dades avançades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’IPC va augmentar un 1% al febrer pel que fa al mes anterior, i va elevar dues dècimes la seua taxa interanual, fins al 6,1%. Per la seua banda, la inflació subjacent, en la qual s’exclouen aliments no elaborats i productes energètics, va ascendir a un 7,7% interanual, la seua taxa més alta des de desembre de 1986.

Per al portaveu de Compromís, Joan Baldoví, aquestes dades «no són una bona notícia», per la qual cosa ha instat el Govern espanyol a prendre noves mesures per a contindre l’escalada de preus, especialment en els aliments.

En aquesta línia s’ha pronunciat el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, qui ha animat a adoptar «mesures valentes i no conjunturals». Així, ha assenyalat que les rebaixes en l’IVA introduïdes en l’últim decret anticrisi per a alguns aliments van ser «un fracàs», i creu que el que sí que seria apropiat són els gravàmens a grans magatzems i grans supermercats.

«Crec que el Govern espanyol té un instrument molt poderós que és el BOE, i abaixar l’IVA és un fracàs», ha subratllat Rufián, qui, si bé ha reconegut les virtuts de pujar el Salari Mínim Interprofessional, també ha insistit en mesures estructurals, com ara apostar per una renda universal o una reforma fiscal «real».

Comparteix

Icona de pantalla completa