Compromís demana que Barcala se sotmeta a una moció de confiança si no aprova el pressupost

El partit valencianista no en tanca la porta a l’aprovació dels comptes a Alacant

Compromís per Alacant ha demanat que l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala (PP), se sotmeta a una moció de confiança si els pressupostos locals no poden ser aprovats finalment.

Després de la negativa de Vox a donar suport als comptes dissenyats per l’equip de govern local, integrat per PP i Cs, PSPV i Compromís van obrir la porta a negociar-los a canvi de contrapartides. Els socialistes van demanar la derogació de l’anomenada «ordenança de convivència cívica», que permet multar persones sense sostre i dones prostituïdes. Compromís va optar per dues alternatives: bé redissenyar els comptes locals, o bé destituir la regidora d’Acció Social, Julia Llopis, la més discutida durant aquest mandat.

De fet, va ser Llopis qui, en l’últim ple, va insinuar que dimitiria si Compromís aprovava els pressupostos, cosa que finalment no ha fet. Una jugada que el regidor valencianista Rafa Mas, candidat a l’alcaldia al maig amb la coalició, ha tatxat de «trilerisme», i assegura que és «la prova que el PP es pren a broma els pressupostos».

Rafa Mas també ha dit que els valencianistes convocaran el PSPV i Unides Podem per a elaborar «un projecte marc per quan comencem a governar», suposant que després del 28 de maig a Alacant serà possible un tripartit d’esquerres.

El portaveu de la formació, Natxo Bellido, també ha dit que «no es pot acabar aquest mandat sense pressupostos», i ha instat l’alcalde a treballar-los. «Creiem que és millor tindre uns mals pressupostos que no tindre’n», ha admès, amb la qual cosa obri la porta a pactar-los amb el bipartit sempre i quan siga possible. Per tot això, Bellido ha demanat a Barcala que convoque la comissió d’hisenda i el plenari de pressupostos i que, en cas que no prosperen, se sotmeta a una moció de confiança.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.