Diari La Veu del País Valencià
L’AVL mostra preocupació pel «retrocés en l’ús social» del valencià

La presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, ha mostrat la seua preocupació pel «retrocés en l’ús social» del valencià malgrat l’augment en el coneixement de la llengua, i ha remarcat la necessitat de «revertir» aquesta tendència.

Així ho ha indicat Cantó en declaracions als mitjans aquest dimarts a les Corts després d’entregar la memòria de l’AVL del 2021. Des de la seu parlamentària, la presidenta ha fet una crida a les institucions perquè «treballen per la llengua pròpia i històrica dels valencians» i participen d’aquesta reversió.

Cantó ha explicat que la memòria del 2021 de la institució arreplega les activitats d’un any «difícil» en el qual la pandèmia i el teletreball van afectar la institució, encara que ha destacat que es van poder finalitzar les activitats de l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas.

Així mateix, també ha destacat el corpus terminològic que s’ha agregat al Diccionari a causa de la pandèmia. «La llengua està viva i la fan els parlants», ha afirmat, alhora que ha assenyalat que durant la Covid era necessari «nodrir de paraules els mitjans que estaven al peu del canó informant del que estava passant».

Comparteix

Icona de pantalla completa