Diari La Veu del País Valencià
Bromera presenta a Barcelona les novetats editorials per a Sant Jordi

L’editorial Bromera presentarà aquest dijous, 2 de març, a la llibreria Ona de Barcelona, les novetats editorials per a Sant Jordi.

Hi participaran l’escriptor Vicent Usó, que acaba de publicar la novel·la Dotze; Marilar Aleixandre, autora de Les males dones, Premi Nacional de Narrativa 2022, traduït per Sebastià Portell; Bernat Bataller, director comercial de Bromera; Sandra Capsir, directora de màrqueting, i Marc Senabre, editor.

Amb Dotze, Vicent Usó ens introdueix en els intricats mecanismes mentals d’una jubilada abans d’hora, impedida per l’edat i la malaltia, sola sense ningú més que el seu nebot absent. I aterrida. Sobretot aterrida. Un crit esfereïdor al pis del costat trenca la monotonia de la vida en reclusió. La investigació de l’origen del crit la porten a enfrontar-se amb els records del passat: el germà mort, les complicades relacions familiars o el fracàs del seu prometatge. Com a lectors assistim a una mena de confessió íntima, on els pensaments, les pors i els secrets més profunds se’ns mostren sense filtres.

Per part seua, Marilar Aleixandre, en la seua novel·la narra la història de dones rapades, vexades i humiliades. Era el destí que esperava a les recluses de la presó per a dones La Galera a finals del segle XIX, a la Corunya. Una presó farcida de dones privades de llibertat per l’únic delicte de voler ser propietàries del seu cos i de la seua vida. Les males dones conta la seua història, i la de Concepción Arenal, visitadora de la presó, i Juana de Vega, escriptora, que alçaren la veu en favor de qui més les necessitava, de les desemparades, de les oblidades.

Comparteix

Icona de pantalla completa