Diari La Veu del País Valencià
València celebra els IX Jocs Taronja que lluiten contra la LGTBI-fòbia a l’esport

L’Ajuntament de València donarà aquest divendres dia 3, a partir de les sis de la vesprada, el tret d’eixida a la novena edició dels Jocs Taronja, una competició esportiva que lluita contra la LGTBI-fòbia i afavoreix la diversitat.

Sota el lema «Visibilitat, apoderament i orgull», enguany ha augmentat tant el nombre de participants, de 800 a 1.200, com les disciplines esportives i el pressupost de l’esdeveniment, que es desenvoluparà fins al diumenge 5 en set instal·lacions esportives de la ciutat. Bona part de les competicions es podran gaudir el dissabte 4 al barri de Natzaret, encara que alguna prova es desenvoluparà fora del terme municipal.

A més de les 13 disciplines esportives de l’any passat, en l’edició d’enguany s’ha incorporat la capoeira, la dansa i el teatre com a manifestació artística en la gala inaugural. També s’ha doblat el nombre d’entitats esportives que hi participen, amb fins a 32 enguany, i el pressupost ha passat de 36.000 a 58.000 euros.

«Hi ha molta LGTBI-fòbia en la societat en general, no hi ha més que veure les dades, i l’esport sol ser un lloc en el qual la discriminació és molt més acusada que en altres llocs», ha advertit en la presentació el president del club esportiu LGTBI+ Samarucs, Javier Gil, al costat de la vicepresidenta Marta Claver.

Com a regidor d’Esports, Javier Mateo ha convidat la ciutadania a gaudir d’aquestes proves: «Queden encara molts murs a enderrocar, però aquest tipus d’esdeveniments contribueixen a obrir moltes ments per a tindre un món cada vegada una miqueta millor a través de l’esport».

L’obertura d’aquesta competició tindrà lloc el divendres a la vesprada, al complex esportiu La Petxina, amb una taula redona a les 18 hores entorn de la LGTBI-fòbia a l’esport seguida de la gala inaugural a partir de les 19.15 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa