Diari La Veu del País Valencià
Barcala culpa la Generalitat dels desnonaments a Alacant

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha culpat la Generalitat dels desnonaments a la ciutat i ha acusat la institució presidida per Ximo Puig de no fer «ni una vivenda social en huit anys», cosa que, considera, comporta «conseqüències» en forma de desnonaments. «Molt em tem que se li anirà complicant aquesta situació per no haver treballat i no haver planificat», ha criticat.

Així s’ha expressat aquest dilluns en ser preguntat pels mitjans de comunicació pels desnonaments a la ciutat d’Alacant. Barcala (PP) ha assenyalat que correspon al Consell (PSPV-Compromís-Unides Podem) «donar resposta i anar posant les vivendes corresponents» a les persones que són desnonades de les seues cases.

En relació al cas de María, una pensionista de 72 anys que va ser desnonada el passat 1 de febrer al barri de les Carolines i que va reclamar a l’Ajuntament en el ple del passat dijous una solució habitacional, Barcala ha afirmat que la Generalitat disposa del seu certificat de vulnerabilitat perquè puga donar-li una vivenda.

L’alcalde ha explicat que eixe document es va entregar fa una setmana, el dilluns dia 20, i ha acusat el Consell de «no obrir la safata d’entrada des del dilluns fins al dijous», quan María va comparèixer al ple de l’Ajuntament.

«En la intervenció de María al ple, la Generalitat ja tenia el seu certificat de vulnerabilitat», ha recalcat, al mateix temps que ha instat la institució a «espavilar i posar eixa vivenda a la seua disposició».

A més, l’alcalde ha assegurat que, eixe mateix dia, l’Ajuntament va remetre 13 certificats de vulnerabilitat perquè el Consell puga oferir una alternativa residencial a persones en situació d’emergència. «L’Ajuntament d’Alacant, el que ha d’emetre, són els certificats de vulnerabilitat», ha defensat, insistint que la Conselleria de Vivenda «té l’obligació» d’atendre les seues necessitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa