Diari La Veu del País Valencià
STEPV celebrarà el seu XIV Congrés a València entre el 9 i l’11 de juny

El Consell Nacional del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha acordat la convocatòria del XIV Congrés del sindicat que tindrà lloc els pròxims 9, 10 i 11 de juny a València. En la seua reunió d’aquest dissabte també s’ha analitzat els resultats electorals del passat 1 de desembre de les eleccions sindicals en ensenyament públic no universitària i en universitats.

Sobre aquest tema, el Consell ha valorat positivament els resultats, ja que en no universitària «s’ha revalidat, per tercera vegada consecutiva, la majoria absoluta», segons recull el col·lectiu en un comunicat.

En les universitats, el sindicat ha revalidat la majoria a la Universitat Politècnica de València (UPV) i «per primera vegada ha guanyat les eleccions a la Universitat Jaume I» (UJI), mentre que a la Universitat de València (UV) i a la Universitat d’Alacant (UA) «també ha experimentat un creixement del suport electoral». En l’ensenyament privat concertat, el procés electoral encara està en marxa i finalitzarà a final de curs.

D’altra banda, també s’han aprovat les línies d’acció sindical d’ensenyament públic no universitari i en universitats. En pública no universitària, el sindicat ha ratificat les línies iniciades els últims mesos i, en concret, la reducció de les ràtios i de la burocràcia, la millora de les plantilles docents i de les retribucions del professorat.

També es continuarà fent seguiment dels diferents processos iniciats, com ara el concurs de trasllats, el concurs de mèrits i oposicions dins dels processos d’estabilització i garantia de la continuïtat en el treball del professorat interí, la integració dels Professors Tècnics de Formació Professional (PTFP) en el cos A1 i les solucions per a les persones sense titulació universitària, o la negociació del desenvolupament de la llei d’FP i de la llei d’ensenyaments artístics, actualment «en plena negociació».

En matèria de salut laboral, STEPV ha exigit la modificació del Decret 123/2001 de prevenció de riscos laborals per a ampliar els recursos destinats a la millora de la vigilància de la salut, la millora de la regulació de les Unitats de Resolució de Conflictes (URC) i un protocol que contemple l’assetjament al professorat.

A les universitats, el sindicat continua treballant el desplegament de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU) i la nova llei de la Ciència, així com «solucions» per al personal precari, la reivindicació del conveni de personal laboral i la modificació del decret de retribucions, entre altres qüestions.

Finalment, el Consell Nacional de STEPV ha aprovat una resolució en contra de les guerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa