Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana celebrarà la VIII Trobada de Muixerangues en les Festes de la Magdalena

La VIII Trobada de Muixerangues de Castelló de la Plana se celebrarà el segon dissabte de les Festes de la Magdalena, dia 18 de març, a les 12 h, al Parc de Rafalafena. Així s’ha anunciat aquest dijous en un acte que ha tingut lloc al Menador-Espai Cultural de la capital de la Plana Alta. L’esdeveniment està organitzat per la Conlloga Muixeranga de Castelló, l’Institut Valencià de Cultura i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló.

En la presentació, hi han intervingut Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura; Irene López, presidenta de la Conlloga, i Jaume Alcoceba, cap de colla.

En aquesta 8a edició, hi participaran la Muixeranga d’Alacant, la colla castellera Minyons de Terrassa i els amfitrions, la Conlloga Muixeranga de Castelló. També acompanyaran la trobada la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d’Almenara, i diversos músics a títol individual.

Enguany serà una trobada especialment emotiva perquè la Trobada de Muixerangues s’ha consolidat com un acte destacat dins de la programació de les Festes de la Magdalena i en el calendari muixeranguer.

Durant l’acte de presentació de la trobada també s’ha anunciat la designació de la Conlloguera 2023, que enguany ha recaigut en l’Escola Infantil «La Lluna», que des del seu inici (1993, i abans amb La Bolangera) ha sigut un referent d’escola infantil per una atenció i educació basada en l’estima dels infants, l’ús del valencià, i el respecte i suport a la cultura popular i les muixerangues en especial.

Així mateix, s’han presentat el Concurs de Fotografia VIII Trobada de Muixerangues de Castelló, que es realitzarà a través d’Instagram, i el vídeo de promoció de la trobada.

La Trobada de Muixerangues de Castelló compta amb el suport i col·laboració de més de trenta entitats públiques i privades i empreses de Castelló de la Plana.

Comparteix

Icona de pantalla completa