La situació meteorològica que d’aquests dies és poc favorable a donar pluges.

Mon pare sempre deia que les borrasques bones són les que creuen l’Estret i jo li completava la frase dient que les que fan marxa enrere i se situen al golf de Lleó també eren productives.

La d’aquests dies ha entrat pel nord de la Península i els vents que arriben a casa nostra a penes tenen recorregut marítim i en conseqüència no poden donar molta pluja.

De fet, la pertorbació es desplaça cap al nord i al mapa de la situació meteorològica comprovem com el front passa de llarg.

No obstant això, aquesta vesprada entrarà pel sud una franja de núvols més compacta que podrà deixar pluja al litoral i prelitoral de la meitat sud del País Valencià. Precipitacions dèbils que no tindran continuïtat el cap de setmana, ja que acabarà imposant-se el vent de ponent i mestral.

Ja es deixarà sentir demà el mestral al nord i el ponent al sud, la qual cosa tindrà repercussió en les temperatures que es mantindran baixes a la nit, però pujaran al centre del dia. Tindrem pas de núvols, més abundants la segona part del dia, però pense que no deixaran pluja, com a molt algun ruixat dèbil o alguna volva de neu despistada al nord i per l’interior.

Diumenge també serà un dia ventós amb pas de núvols i les temperatures encara marcaran valors relativament suaus a la costa, però la nit de diumenge a dilluns rebrem la visita d’una massa d’aire molt freda per acomiadar el mes de febrer.

Començarem la setmana mirant de reüll l’arribada d’una borrasca pel sud de la Península que podria deixar un bon regó dimarts a bona part del País, amb una cota de neu que quedaria prou baixa amb el pas de les hores.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa