Encarreguen la rehabilitació de la Vila Giacomina de la Vila Joiosa

Construïda el 1920 a la capital de la Marina Baixa, està considerada com un dels monuments arquitectònics més destacats de la zona

El palauet rural de la Vila Giacomina, construït el 1920 a la Vila Joiosa (Marina Baixa), serà rehabilitat els propers mesos gràcies a l’aprovació al ple de la localitat d’un projecte que durà a terme aquesta tasca. L’aprovació, feta efectiva aquest dijous, serveix per a validar l’expedient de redacció de la restauració de la finca, víctima de l’abandonament, de les inclemències meteorològiques al llarg de tot un segle i del vandalisme.

Una inversió de 40.000 euros facilitarà la recuperació d’aquest espai que va construir el doctor Josep María Esquerdo. El palau va ser heretat pel fill del doctor, Alfons Esquerdo, casat amb l’argentina Giacomina Bellami, que va donar nom a una instal·lació que va ser dissenyada inspirada en els moviments artístics de l’època i que va rebre bona part dels intel·lectuals coetanis. A la façana es veien símbols de les religions cristiana, jueva i islàmica i elements de la maçoneria, corrent al qual pertanyien, segons alguns indicis, Esquerdo i Bellami.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.