Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «16 entitats valencianes presenten la campanya Enllaçats per la Llengua»

Un total de 16 entitats valencianes s’han unit en una campanya que han anomenat Enllaçats per la Llengua, un moviment cívic creat enfront de «la manca de preocupació per les llengües minoritzades de les comunitats autònomes» i que va sorgir fa mesos a les Illes Balears i al qual «ara s’han sumat entitats de tots els territoris de parla comuna», expliquen fonts del moviment.

Al País Valencià, el moviment està secundat per les principals associacions de pares i mares, pels sindicats de l’ensenyament, pels sindicats d’estudiants i per entitats cíviques de defensa de la llengua.

Per eixe motiu, totes les associacions que formen part d’Enllaçats per la llengua han organitzat una campanya conjunta per als dies 7 i 9 de març. Així, el dijous dia 7, les diferents comunitats educatives faran una abraçada simbòlica als seus respectius centres per defensar l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

I el dissabte dia 9 es faran concentracions conjuntes a les portes dels ajuntaments i a les Delegacions del Govern a Alacant, Castelló de la Plana i València per a, «reivindicar la nostra llengua i manifestar el nostre rebuig a les retallades que el govern valencià i el Govern estatal estan fent en els recursos i serveis públics, així com l’oposició a la proposta de la LOMQE».

Les organitzacions convocants al País Valencià són les associacions de pares i mares: Confederació Gonçal Anaya, FAPA Enric Valor, FAPA Penyagolosa i FAPA València; els sindicats CCOO, STEPV, UGT, BEA, CAMPUS JOVE, CONTRACORRENT, SEPC; i les entitats ACPV, Ca Revolta, Endavant, Escola Valencinana– Federació d’Associacions per la Llenguia i Societat Coral El Micalet.

Comparteix

Icona de pantalla completa