Diari La Veu del País Valencià
Fa 10 anys, a DLV: «Oltra: “La privatització de la sanitat va lligada de la mà amb el saqueig”»

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, al costat dels regidors de la coalició a Alzira, Diego Gómez i Adelaida Pau, la portaveu de Carlet i membre de l’executiva de la coalició, Maria Josep Ortega, i també de membres de la Plataforma per la Defensa i Millora de la Sanitat Pública de la Ribera, ha comparegut en roda de premsa per a sensibilitzar la ciutadania de la Ribera per la defensa d’un sistema sanitari públic que garantisca l’equitat, la qualitat i la universalitat de la sanitat.

Oltra ha anat directa al gra i ha afirmat que «la privatització de la sanitat va lligada de la mà amb el saqueig». La portaveu adjunta de Compromís ha dit que si l’escàndol d’Urdangarin són 8 milions o el d’Emarsa 40 milions, «el saqueig de la sanitat són centenars de milions d’euros que han eixit de les arques públiques per anar a empreses que volen lucrar-se».

Mónica Oltra ha lamentat la falta de dades dels contractes, «secrets, com el Vaticà», que té la Generalitat amb les empreses concessionàries (de sobte cau un gran llamp, i Mónica diu: «Veus?, per parlar del Vaticà»).

Segons Oltra: «El que sabem és que les ressonàncies magnètiques a les factures d’un hospital públic són de 30 per cada 10.000 habitants, mentre que als privatitzats són de 50 per cada 10.000 habitants, que no les fan».

Pel que fa a temps d’espera en urgències, als hospitals públics són dues hores mentre que als privats, com el de Dénia, cinc hores.

Més xifres: «Als EUA la sanitat, que és privada, costa 6.000 euros per habitant, mentre que a Espanya és de 2.000 euros. El que passa és que ha coincidit l’amnistia fiscal amb la privatització de la sanitat com per exemple a Madrid, quina casualitat!», ha afirmat.

Preguntada per La Veu sobre el possible rescat dels hospitals privatitzats del País Valencià, Oltra ha assegurat que si hi ha un canvi de govern, es rescataran, que hi ha fórmules per a fer-ho i s’ha de posar damunt la taula el deute il·legítim. «Què és el que ha passat amb el València CF o Valmor? Doncs que s’han rescatat amb diners de tots els valencians», va dir.

Finalment, Oltra aprofità la seua estada a Alzira per a qualificar de «negligència i falta de control» el tema de la contaminació de l’aigua potable a aquesta ciutat: «D’això és del que han de preocupar-se els governants».

Comparteix

Icona de pantalla completa