Les Corts aproven la creació de l’Agència Valenciana de Canvi Climàtic

L’oposició l’ha rebutjada per considerar-la «un nou xiringuito»

El ple de les Corts ha aprovat aquest dijous el projecte de llei de la Generalitat de creació de l'Agència Valenciana de Canvi Climàtic, amb els vots a favor dels grups del Botànic i el rebuig de l'oposició.

Durant el debat d'aquest dimecres, tant PP com Ciudadanos i Vox van coincidir a rebutjar aquest nou òrgan, ja que consideren que suposarà «un nou xiringuito» al qual el Consell destinarà quasi quatre milions d'euros anuals per a crear una vintena de llocs de treball.

Per contra, PSPV, Compromís i Unides Podem van defensar la necessitat de l'agència per a combatre l'emergència climàtica que es va declarar al País Valencià el 2019, amb la qual van rebutjar els discursos negacionistes.

Aquesta agència, un dels compromisos inclosos en el segon acord del Botànic, coordinarà i executarà els plans per a revertir el canvi climàtic i lluitar contra la descarbonització en les institucions públiques, les empreses i el conjunt de la societat.

Entre les accions que durà a terme, elaborarà un baròmetre biennal sobre la percepció ciutadana dels efectes del canvi climàtic en les seues vides i de les polítiques de mitigació, a més d'analitzar periòdicament l'evolució de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle o avaluar el grau d'implantació de les polítiques contra el canvi climàtic.

També fomentarà la investigació científica i d'innovació i la participació d'empreses, administracions i institucions en projectes i programes d'adaptació i mitigació, entre altres.

Serà una entitat de dret públic integrada en la Conselleria d'Emergència, el titular de la qual ocuparà la presidència, i comptarà amb un consell de direcció i una vicepresidència.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.