Diari La Veu del País Valencià
Més fred, pluges i un poc de neu

Des de fa uns dies anem anunciant canvis d’oratge que ens portaran de nou a l’hivern. Canvis que començarem a notar des de hui mateix, però no podem fer cas a totes les previsions que escoltem, perquè als informatius d’àmbit estatal sentirem parlar de fred, de pluges generals i localment intenses de neu a cotes prou baixes.

La borrasca es despenjarà des del nord de la Península, però vos avance que a nosaltres només ens afectarà de refilada i, encara que notarem un descens tèrmic prou marcat, en comparació amb les temperatures que hem tingut la primera part de la setmana, el fred no serà intens fins a l’inici de la setmana que ve.

Tampoc es tracta d’una situació massa favorable per a deixar pluges importants, perquè els vents de mestral seran els que predominen i, per tant, les nevades tampoc deixaran gruixos importants.

De fet, a primera hora encara ha fet sol a la major part del País Valencià i la calitja estava present per tot arreu. Serà cap a mitjan matí quan la nuvolositat comence a augmentar de forma significativa, deixant els primers ruixats al nord

Les temperatures baixaran de forma progressiva i constant, portant la cota de neu fins als 1.000 aquesta vesprada al nord, on les precipitacions podran arribar a ser moderades.

Les pluges seran més dèbils com més al sud i pense que a Alacant els núvols arribaran sense aigua.

Demà divendres l’ambient serà més fred. Les gelades seran més generals i intenses i a la costa els termòmetres s’aproparan amb dificultat als 15 graus a migdia.

Farà més sol de matí que de vesprada, ja que la nuvolositat anirà a més i fins i tot cal esperar pluges al litoral de la meitat sud a mesura que avance la vesprada i ens apropem a la nit.

Dissabte encara quedaran restes d’inestabilitat, però en imposar-se els vents de ponent i mestral no cal esperar més que ruixats dèbils i dispersos que seran de neu al voltant dels 900 metres la nord i dels 1.200 al sud.

No es pot descartar que diumenge fins a migdia puga caure alguna gota i fins i tot alguna boleta de neu, però el ponent s’encarregarà de fer córrer els núvols cap a la mar i de fer pujar les temperatures, però la recuperació dels termòmetres no serà definitiva perquè dilluns els mapes anuncien un notable descens tèrmic.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa