Diari La Veu del País Valencià
L’Assemblea Feminista de València convoca vaga el 8 de Març

L’Assemblea Feminista de València ha anunciat aquest dimecres que el pròxim 8 de Març, Dia de la Dona, convocarà una manifestació paral·lela a la institucional perquè «hi ha una altra manera d’entendre i lluitar pel moviment feminista». Així mateix, s’ha sumat a la convocatòria de vaga general.

En roda de premsa han explicat que sota el lema «Front al capital violent, feminisme dissident» l’organització busca la mobilització general amb l’objectiu de posar el focus en els quatre eixos principals que «travessen la vida de les dones» i que consideren «essencials» en la lluita per la igualtat.

En primer lloc, la defensa dels drets i de les condicions laborals de les dones treballadores, ja que consideren que «des de la pandèmia i a causa de les diferents crisis socials, la situació laboral de les dones ha empitjorat i es troben en situacions de gran precarietat».

El segon eix se situa en la lluita antiracista contra el racisme estructural que «viola de manera sistemàtica els drets fonamentals de les persones racialitzades perpetuant històricament el poder social que s’ha constituït com a blanc». «Vivim en un Estat que tanca a persones que no han comès cap delicte en Centres d’Internament per a Estrangers (CIES), que deixa morir cada any milers de persones al Mediterrani i que protegeix les seues fronteres amb tanques. El feixisme avança perquè en les seues entranyes batega el racisme», afirmen. Per això, reclamen derrotar-ho «escoltant les nostres companyes que ho pateixen i revisant els nostres privilegis», han manifestat des de l’Assemblea Feminista.

En aquesta línia, han reivindicat que es debata aviat i s’aprove al Congrés dels Diputats la iniciativa legislativa popular (ILP) per a regularitzar de manera extraordinària 500.000 persones que viuen a l’Estat espanyol sense poder exercir els seus drets bàsics, i han exigit la derogació «immediata» de la llei d’estrangeria «criminal» i el tancament «immediat» dels CIES.

El tercer eix es basa en «la lluita antirepressiva» que posa el focus en «el context actual de la repressió política per part de l’Estat i dels moviments d’extrema dreta al feminisme anticapitalista». Des de l’organització han denunciat que s’han enfrontat a més de 20 processos judicials a conseqüència de les vagues generals de 2018 i 2019 i que aquestes persecucions no només se centren en el col·lectiu feminista, sinó que afecten el conjunt de moviments socials i veus que s’aixequen contra les injustícies del sistema».

«No deixarem que ens callen i ens criminalitzen sota l’empara de legislacions com la llei mordassa o de formes violències com les infiltracions. El 8 de març també eixirem per a demanar la fi de la repressió de totes les persones perseguides per lluitar per la llibertat», han censurat.

Finalment, el quart eix se centra en el transfeminisme entès com «uns feminismes dissidents amb un caràcter subversiu i transgressor». «Amb aquestes accions volem mostrar que hi ha una altra manera d’entendre i lluitar pel moviment feminista, que passa per renunciar les violències d’aquest sistema que és capitalista, racista i colonial», assenyalen.

En aquest sentit, defensen «crear aliances amb la resta dels moviments populars i col·lectius feministes que lluiten per unes vides dignes per a totes nosaltres, perquè si volem un feminisme que vulga canviar-ho tot necessitem fer un feminisme diferent», han destacat.

El cap de setmana anterior a la manifestació del 8M, els dies 4 i 5 de març, els barris de Ciutat Vella, Benimaclet, Cabanyal i Russafa acolliran diferents activitats vinculades a cadascun dels quatre eixos centrals de la mobilització. D’aquesta manera, el barri de Benimaclet se centrarà en l’eix antiracista; el Cabanyal en l’eix dels drets i condicions laborals de la dona; Russafa en la lluita antirepressiva i, finalment, Ciutat Vella en el transfeminisme.

Així mateix, per al 8 de març, l’Assemblea Feminista convoca, paral·lelament a la manifestació institucional, una manifestació anticapitalista i antiracista a les 17.30 hores davant del CIE de Sapadors que continuarà pels carrers de Russafa fins a arribar a la Plaça de la Mare de Déu.

Comparteix

Icona de pantalla completa