Canvis per a la segona part de la setmana

A partir de hui caldrà estar atents als canvis que marquen les previsions per a la segona part de la setmana

Ens apropem a la recta final del mes de febrer que fins ara ha sigut el més fred des de fa mesos i, per descomptat, el de temperatures més baixes des que començà l'any i l'hivern.

Hui ja notarem un descens tèrmic al nord mentre que al centre i al sud els termòmetres encara marcaran valors prou suaus.

I després d'un matí on el sol s'intuirà darrere de la calitja i les boires, aquesta vesprada tindrem un dels ingredients típics de la primavera: els núvols d'evolució que podrien deixar els primers ruixats tempestuosos de la temporada.

Demà dijous, allà cap a migdia, notarem els primers senyals dels canvis d'oratge que hem anunciat els últims dies.

El matí serà més fresc, però encara prou assolellat, però des del nord entrarà una massa d'aire més freda que portarà un descens marcat i progressiu de les temperatures. A la meitat nord de País Valencià l'oratge serà cada volta més inestable amb el pas de les hores i la cota de neu baixarà des dels 1.500 als 1.000 metres.

Estem davant una situació meteorològica més inestable de cara a la recta final de la setmana, però no veig pluges importants ni generals.

Divendres tindrem més núvols que pluja, però de vesprada i de cara a la nit sembla que els núvols es faran més compactes i les precipitacions seran un poc més destacades.

Dissabte encara quedaran núvols abundants al nord fins que de vesprada es deixe sentir el mestral i la nuvolositat comence a escampar. Fins eixe moment pot ploure ala Ports i el Maestrat i fins i tot nevar entre els 700 i els 800 metres.

Diumenge acabaran imposant-se el mestral i el ponent, que deixaran el cel més lliure de núvols i afavoriran un lleuger ascens tèrmic. La vesprada de diumenge és la Crida fallera i caldrà anar abrigats, però podrem deixar el paraigua a casa.

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.