Diari La Veu del País Valencià
Baldoví destaca la bona interlocució amb Díaz, però diu que «sumar no pot ser mai amuntonar»

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha destacat les «magnífiques» relacions que manté amb la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, però ha deixat clar que Sumar, el projecte que impulsa per a ampliar l’espai progressista, «no pot ser mai amuntegar».

Mentrestant, el líder de Más País, Íñigo Errejón, també ha ressaltat la freqüent interlocució i enteniment que té amb Díaz, encara que ha declinat concretar si aquestes converses impliquen negociacions sobre la plataforma perquè la seua formació ara està centrada en els comicis de maig.

En roda de premsa a la Cambra Baixa, Baldoví ha detallat que manté reunions amb la titular de Treball, després que la mateixa Díaz indicara la setmana passada que manté contactes amb totes les formacions polítiques per a construir aquesta plataforma, que vol reagrupar l’espai a l’esquerra del PSOE per a les pròximes eleccions generals.

Sumar ha d’evitar el que va passar a Andalusia

No obstant això, ha deixat clar que en les autonòmiques del 28M queda «claríssimament clar» que Compromís es presentarà en solitari i amb la seua pròpia marca, encara que en l’àmbit municipal hi haurà candidatures conjuntes, com ara Gandia, Torrevella i Oriola.

Sobre el seu avís que Sumar no ha de derivar en un mer amuntonament de sigles, Baldoví ha aclarit que feia referència a evitar el xoc que va haver-hi entre partits d’esquerra amb la coalició Per Andalusia en les últimes eleccions en aquesta comunitat autònoma.

És més, ha assenyalat que la lliçó és que, quan es volen fer les coses amb presses i sense arribar a acords on tots se senten còmodes, el procés per a aconseguir la unitat és més complicat.

Els Comuns: fer les coses bé i amb el temps necessari

Mentrestant, el dirigent d’En Comú Podem i secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, ha assenyalat que Sumar «està en marxa» i Díaz està parlant amb «molta gent» per a conformar un espai d’esquerra «el més ampli possible», que genere «il·lusió» i «esperança».

En aquest sentit, quan li han preguntat sobre si és partidari que a l’estiu se segellen les aliances, ha destacat que l’important en aquest procés és que «les coses es facen bé» i «amb el temps que siga necessari».

Ahir, la direcció de Podem va mostrar el seu respecte al termini plantejat per Díaz de no concretar les aliances electorals de Sumar fins a l’estiu, encara que va deixar clara la seua opinió que aquest assumpte ha de resoldre’s com més prompte millor.

Comparteix

Icona de pantalla completa