Diari La Veu del País Valencià
Vilaweb guanya el Premi Martí Gasull de Plataforma per la Llengua

El diari digital Vilaweb, editat i dirigit per Vicent Partal i per Assumpció Maresma, ha sigut reconegut amb el Premi Martí Gasull i Roig, atorgat per Plataforma per la Llengua, que reconeix la trajectòria de persones i entitats que treballen per la llengua catalana.

Els finalistes d’enguany, amb Vilaweb, eren la plataforma de continguts FilminCat i la xarxa d’escoles de la Catalunya Nord La Bressola.

També ha sigut reconegut, amb la primera edició del premi Innovació, l’influèncer Fran Tudela, natural de la Vila Joiosa (Marina Baixa) i conegut per internet com Cabrafotuda. Tudela ha sigut guardonar per ser considerat un revulsiu per a l’ús del català gràcies a la difusió de la llengua a través dels nous canals.

Aquest premi ha sigut entregat aquesta nit, tot i que es va fer públic fa uns dies, tal com va passar també amb el premi especial del jurat, facilitat a una persona de llarga trajectòria en defensa del català. Enguany el premi ha sigut per a la filòloga i activista Blanca Serra, implicada en aquest àmbit des de l’època franquista, quan participava en el PSAN i en altres entitats polítiques, culturals i socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa