Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia que la Diputació d’Alacant deixa escapar el Thyssen mentre augmenta la despesa per a càrrecs al Gil-Albert

La setmana passada es feia públic, a través de l’empresa responsable, que el Thyssen no s’instal·larà a l’antic cine Ideal d’Alacant, tal com va proposar fa més d’un any la responsable de Cultura a la Diputació, Júlia Parra (Cs); i el president de la institució provincial i líder del PP valencià, Carlos Mazón.

Segons Compromís, «aquesta oportunitat és perd a causa de la desídia en la gestió del govern popular, especialment en àrees com Cultura, on aquest 2023 els pressupostos han retallat de forma substancial la partida destinada a la promoció d’activitats com ara concerts a l’aire lliure, teatre o bandes de música».

Al mateix temps que això ocorre, segons denuncien també els valencianistes, «la junta rectora de l’Institut alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, ha aprovat la creació d’una nova direcció general augmentat substancialment la despesa pública en càrrecs seleccionats políticament». Aquest fet, per a Compromís, «és contradictori amb allò que promou Carlos Mazón, que ha fet de la crítica a la despesa en càrrecs públics de la Generalitat la seua principal eina de campanya electoral, mentre ell és el polític que més cobra i que paga més despesa en assessors, direccions i càrrecs polítics».

El portaveu valencianista a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, ha assenyalat que en una mateixa setmana, «la gestió cultural del PP perd el tan anunciat i celebrat Thyssen i crea un nou sou públic per a aquesta àrea. Estem a favor de professionalitzar la gestió cultural, però dubtem que la forma com ho vol fer Carlos Mazón i el seu equip perseguisca alguna cosa més que crear un nou lloc de treball per algun “amiguito del alma”», en referència a les paraules de Francisco Camps per a referir-se a un dels líders de la trama Gürtel. «És anecdòtic veure el PP denunciant la despesa en sous públics de la Generalitat i prometent retallades mentre la Diputació dispara cada mes la factura en càrrecs polítics», denuncia.

Comparteix

Icona de pantalla completa