Diari La Veu del País Valencià
El tribunal rebutja suspendre el judici a Camps per la trama Gürtel

El tribunal que jutja les presumptes irregularitats en l’adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, ha rebutjat aquest dilluns la suspensió de la vista oral després que l’advocat de l’expresident valencià Francisco Camps ho demanara per les afirmacions del comissari jubilat José Manuel Villarejo sobre l’origen de la causa.

El president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora, ho ha refusat assegurant que els fets que es detallen en l’escrit presentat per la representació de Camps «ja estan resolts». I és que, ha afirmat, les paraules de Villarejo no suposen «revelacions extraordinàries» que hagen de paralitzar la vista oral.

L’ara comissari jubilat va assegurar aquest diumenge en una entrevista per al diari ABC que va ser l’exministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba el qui «va engegar la Gürtel a través del seu secretari d’Estat com a operació política», afegint que, «no obstant això», l’exdirigent socialista «va posar límit per no aniquilar el Partit Popular».

En declaracions al mitjà esmentat, Villarejo sosté que la mà de Rubalcaba va evitar que la causa arribara per exemple a l’expresident del govern espanyol, José María Aznar, el seu gendre o una sèrie de persones, com el també en altre temps cap de l’executiu espanyol Mariano Rajoy.

El mateix Camps s’ha referit a aquestes afirmacions a l’arribada aquest dilluns a la seu de l’Audiència Nacional. «Ahir va haver-hi una entrevista dient que Gürtel va començar al despatx de Rubalcaba. Això es va dir ahir i ningú ho investiga, i és molt gros», ha denunciat.

Anticorrupció, un «producte creat» per Rubalcaba

L’expresident valencià ha sostingut que, si fora cert, seria un incident «molt greu», perquè suposaria que Gürtel va començar coincidint amb les eleccions europees del 2009. Camps, a més, ha denunciat que la seua imputació en diferents peces de la causa van coincidir, en dates posteriors, amb altres processos electorals com els comicis del 2011, 2014, 2015 o 2019.

«No m’han trobat absolutament res inoportú en el meu patrimoni ni en els meus comptes corrents», ha afirmat Camps, que ha lamentat que pel camí s’hagen pogut escoltar «coses increïbles de Villarejo» amb Baltasar Garzón i Dolores Delgado que no s’han investigat.

També ha dit que no es pot «oblidar» que la Fiscalia Anticorrupció, la mateixa que el persegueix de manera «ignominiosa i escandalosa», és «un producte creat» per Rubalcaba i per l’expresident del govern espanyol Felipe González.

«L’any 1995 ixen els GAL i tota la corrupció del PSOE. Què es van inventar? Van crear Anticorrupció per a desviar l’atenció, tal com fan ara. Anticorrupció ha funcionat, ací estic, deixe de ser president després de guanyar les eleccions i continue venint als jutjats», ha criticat, anticipant que la jornada d’aquest dilluns serà «una cerimònia de la confusió i la mentida».

Cal recordar que Camps s’enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l’adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l’expositor valencià de l’edició de Fitur 2009.

Comparteix

Icona de pantalla completa