Diari La Veu del País Valencià
Martí defensa la continuïtat de «Salvem la ceràmica» perquè les empreses puguen accedir a les ajudes

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, defensa la continuïtat i l’eficàcia del moviment sorgit al voltant del manifest «Salvem la ceràmica», impulsat pels ajuntaments del clúster industrial i per la mateixa institució provincial, que en primera instància ha ajudat a posar en l’agenda estatal la problemàtica per la qual ve travessant el sector i a conscienciar al Govern de l’Estat sobre la necessitat d’activar un paquet d’ajudes.

Segons la seua opinió, «ara cal continuar treballant per a salvar el sector millorant el reglament que regirà la concessió i agilitzant al màxim els terminis». El dirigent considera que «s’ha obert una senda per la qual convé continuar avançant amb la finalitat d’aconseguir l’objectiu de salvar milers de llocs de treball i l’estabilitat econòmica de moltes famílies de la província de Castelló».

Segons ha explicat, «són temps de perseverança i unitat». «Hem alçat la veu per a fer sentir a Madrid la inquietud de la societat castellonenca i ara no podem parar», ha afegit. En conseqüència, «continuarem donant tot el nostre suport a les reivindicacions d’un sector que resulta vital per a la viabilitat d’aquesta terra».

Les reflexions efectuades per Martí van en la línia dels acords signats a la taula de seguiment, en el sentit de donar suport a les al·legacions que les patronals i els sindicats presentaran a l’esborrany del reglament que regirà la concessió de les ajudes.

Els integrants d’aquest fòrum van posar de manifest la necessitat de salvar l’exigència de l’actual llei estatal de subvencions que impedeix l’accés a les mateixes per part de les empreses que tinguen una demora en els seus pagaments de més de 60 dies. «Si no estem a temps de canviar la llei, almenys, caldrà buscar la fórmula excepcional per a un problema tan urgent i excepcional com en el que ens ocupa», ha apuntat Martí.

La taula de seguiment també va considerar que en aquests moments no té sentit que les ajudes estiguen condicionades al fet que el 50% de les mateixes es destinen a inversions relacionades amb l’eficiència energètica.

Comparteix

Icona de pantalla completa