Diari La Veu del País Valencià
PP i Cs rebutgen negociar els pressupostos d’Alacant amb Vox i amb Unides Podem

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant, integrat per PP i Cs, iniciarà una segona ronda de contactes amb els partits de l’oposició per a tirar endavant els pressupostos municipals per a 2023, que encara no han sigut aprovats. No obstant això, el govern local ha rebutjat negociar amb Unides Podem (UP) i Vox perquè «han dit radicalment que no» donaran suport als comptes.

Així ho ha indicat aquest dimarts el coportaveu de l’equip de Govern i regidor de Cultura, Antonio Manresa, de Cs, en ser preguntat per l’aprovació dels comptes, en la roda de premsa posterior a la junta de govern local.

«L’alcalde (Luis Barcala) ha decidit donar una altra oportunitat als partits de l’oposició per a aprovar els pressupostos que necessita la ciutat, no perdre fons europeus i que es puguen executar les inversions que s’han de fer, com ara les del Col·legi El Somni», ha ressaltat Manresa en referència a l’escola d’educació especial, encara inacabada.

Així mateix, el regidor ha assenyalat que tenen «la impressió» que els partits de l’oposició «tenen la intenció de no donar suport a aquests pressupostos abans, fins i tot, que estiguera l’informe definitiu de l’Oficina Pressupostària». «Nosaltres realitzarem la segona ronda de contacte per a intentar convèncer-los que el que convé a Alacant és aprovar els pressupostos», ha sostingut.

També ha lamentat que aquest «esforç negociador» es veu contrarestat perquè «dos partits dels quatre de l’oposició han dit radicalment que no» donaran suport als comptes, en referència a Vox i Unides Podem, que considera que representen «el populisme i una cara diferent de la mateixa moneda».

En la mateixa línia, el coportaveu en el consistori i regidor de Transports, Manuel Villar (PP), ha rebutjat les negociacions amb UP i amb Vox. En concret, ha afirmat que «les postures són radicalment oposades amb UP». «Ni ho intentarem, sincerament», ha asseverat. Quant a Vox, ha assenyalat que no han presentat esmenes parcials, sinó una a la totalitat, per la qual cosa creu que no té «res a negociar» amb la formació ultradretana.

Pel que fa al PSPV, que ha reclamat la supressió de la que qualifiquen com a «ordenança de la vergonya», en referència a l’Ordenança de Convivència que contempla sancions per exercir la prostitució o la mendicitat en l’espai públic, Villar ha apuntat que si accepten les esmenes dels socialistes i aquests no permeten aprovar els comptes «serà per una qüestió que no els interessa el pressupost i estan en altres històries».

A més, Manresa ha demanat saber a qui han de dirigir-se per a negociar els pressupostos amb el PSPV, si a l’alcaldable per Alacant, Ana Barceló, o a l’actual secretari general socialista a la ciutat i també portaveu municipal, Miguel Millana.

Respecte a Compromís, que ha exigit el cessament de la regidora d’Educació i Acció Social, Julia Llopis, per a negociar els comptes, Villar ha expressat que «si de 14 esmenes, s’admeten deu o onze, que no vinguen amb peticions de dimissions o retirades d’ordenances», perquè considera que són una «excusa».

Comparteix

Icona de pantalla completa