Diari La Veu del País Valencià
La UV estrenarà seu a Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) i la Universitat de València han anunciat l’acord de creació d’una seu de la UV en aquesta ciutat. Pròximament es crearan equips de treball per a marcar un cronograma i els projectes a curt i a llarg termini, així com les prioritats formatives.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i altres membres de l’equip de govern local han mantingut aquest dimarts una reunió amb la rectora de la Universitat, Mavi Mestre, per a tractar les qüestions referents a la nova seu de la UV al municipi, segons informa el consistori.

Moreno ha explicat que Sagunt ja havia intentat en altres moments acollir la seu, ja que «hi havia voluntat de ser una ciutat universitària»: «Parlem d’una ciutat que té més de 3.000 anys d’història, que fa que tinguem un patrimoni riquíssim, i a més tenim una gran potència econòmica i industrial que en aquesta legislatura estem desplegant al màxim. Per tant, consideràvem que reuníem els requisits».

A partir d’ara, el primer edil ha apostat per continuar aquest treball per a fer «una proposta realista, que implique una presència permanent de la Universitat de València» a Sagunt.

La rectora, que ha firmat en el llibre d’honor de la ciutat durant la seua visita, ha mostrat la seua satisfacció per donar aquest pas i afermar més les relacions: «La Universitat està ja ací, a Sagunt, però en aquests moments el que volem iniciar és l’establiment de la UV Sagunt». «Una seu de la Universitat de València a Sagunt, amb tot el que implica, com és el fet de portar ací la UV amb una formació de qualitat amb els diferents nivells i portar ací la UV amb recerca i innovació, i també amb cultura i patrimoni. Sagunt té molt de potencial històric, arqueològic, industrial i d’empreses, i també estarem prop de la corporació municipal per a tindre la gigafactoria, que millorarà la societat».

Quant als terminis, Mestre ha avançat que es pretén generar grups de treball que «facen avançar a partir de hui més. El primer que farem és firmar un conveni de col·laboració que done cobertura a totes aquestes activitats, que anirem desxifrant a poc a poc». Per la seua banda, l’alcalde ha garantit que s’incorporarà en la mesura del possible als agents socials.

Segons ha explicat, la voluntat és plantejar dos projectes a dues velocitats: «Unes iniciatives que intentem realitzar a curt termini, per a aquest mateix setembre, i unes altres que donen resposta a mitjà-llarg termini, i que puguem parlar d’altres infraestructures, que és la limitació que tenim». «La idea és donar la resposta a curt termini a les instal·lacions que ja tenim i després plantejar on podem arribar per a tindre unes infraestructures adequades per a les propostes de futur», ha desgranat.

A la reunió també han assistit els regidors María José Carrera, Quico Fernández i Roberto Rovira. Per part de la UV, la vicerectora d’estudis, Isabel Vázquez Navarro; la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes Corella; la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba Pagán; el gerent, Juan Vicente Climent Espí; el delegat d’estudiants, Manuel González Ferrandis; i el director del gabinet de la rectora i de Màrqueting i Comunicació Institucional, Joan Enric Úbeda.

Comparteix

Icona de pantalla completa