Diari La Veu del País Valencià
Mínguez considera «factible» desconvocar la vaga de metges

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, veu «factible» que es puga desconvocar la vaga de metges prevista per a març, ja que ha assenyalat que les reunions amb el sindicat convocant (CESM-CV) són «de molt de consens».

Així ho ha dit aquest dilluns durant la visita que ha fet a Castelló de la Plana per a assistir a la presentació del projecte del nou Hospital General.

Segons ha explicat, les reunions amb el sindicat que ha convocat la vaga estan «actives», i han consensuat ja diversos punts reivindicatius i s’estan ultimant altres punts fonamentalment assistencials i remuneratius. «Confiem que els pròxims dies puguem tancar l’acord», ha afegit.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que el que s’ha fet al País Valencià i a Madrid «no té res a veure en inversió i en despesa pública per habitant». «Nosaltres estem en aquests moments en despesa per habitant per damunt de la mitjana estatal», ha dit.

No obstant això, ha destacat que no hi ha «gens de triomfalisme ni d’autosatisfacció», perquè hi ha un problema «greu» que, després de la pandèmia, cal abordar: «enfortir el màxim la sanitat pública, perquè aquest és el gran objectiu».

«I ho estem fent també llançant grans projectes com ara el nou Hospital General de Castelló i amb una nova arquitectura institucional en què enfortirem un servei valencià de salut capaç de donar la màxima cobertura possible i fer possible i sostenible la sanitat pública en el futur», ha subratllat.

«Tenim una gran sanitat pública, però necessitem millorar permanentment, i aquesta és la voluntat», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa