Diari La Veu del País Valencià
L’arraconament parcial dels dirigents de Vox a Alacant

Què ha passat amb els dirigents de Vox a Alacant? Tot i que no han sigut depurats del partit, els referents ultradretans a la ciutat no han aconseguit els llocs d’eixida que esperaven en la pròxima cursa electoral del mes de maig.

D’una banda, la síndica Ana Vega, portaveu a les Corts, s’esperava ser presidenciable a la Generalitat. Tot i que liderarà la llista per la circumscripció d’Alacant, el catedràtic de Dret Carlos Flores Juberías li ha guanyat aquesta partida. La condemna per maltractament contra la seua exdona, que es va fer pública recentment i que ha posat en qüestió la seua tria portes enfora –especialment incòmoda per a Carlos Mazón, qui haurà de comptar amb Vox per a governar si els números així ho fan possible–, no impedirà que Carlos Flores deixe de ser candidat.

D’altra banda hi ha el cas de Mario Ortolá, encara més sorprenent que l’anterior. Ortolá, portaveu de Vox a l’Ajuntament d’Alacant i marit d’Ana Vega, aspirava amb més claredat a liderar la llista ultradretana local, però Vox va anunciar divendres que la seua alcaldable seria una advocada semidesconeguda: Carmen Robledillo. Nascuda el 1972 a Jaén, de Robledillo es destaca, senzillament, que «està casada amb un oficial de la Policia Nacional», segons indicava l’equip de premsa del partit ultradretà, qui també apunta que «és llicenciada en dret, advocada i administradora concursal», a més de membre de l’Agrupació de Joves Advocats de l’Il·lustre Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant i d’estar vinculada al món foguerer al barri de Florida.

Segons fonts properes al partit, la frenada de l’evolució orgànica de Vega i d’Ortolá és paral·lela a la destitució de Javier Ortega Smith com a secretari general de Vox, que va ser apartat, de manera inesperada, per Santiago Abascal a l’octubre. Ortega Smith repetirà com a candidat a l’alcaldia de Madrid, però la seua influència en el partit hauria quedat limitada, i el principal valedor dels dirigents ultradretans a Alacant era, precisament, ell.

Alhora, cal recordar també que les bases internes de Vox s’han revoltat contra Vega i contra Ortolá, als quals han arribat a acusar de «dictadors» i de controlar el partit de manera individualista, sense tindre en compte la militància. Una revolta que s’ha fet especialment visible al Baix Segura, on el militar Manuel Mestre, candidat a l’alcaldia d’Oriola, s’està convertint en el referent del partit, tant a nivell comarcal com provincial.

Comparteix

Icona de pantalla completa