Diari La Veu del País Valencià
Alacant inicia un cap de setmana literari per a tots els públics

Aquest divendres 10 de febrer s’ha inaugurat la setena Plaça del Llibre d’Alacant després d’una primera jornada intensa marcada per les visites escolars. Enguany el matí ha omplert la plaça Sèneca amb les activitats per a infants, organitzades per La Cívica-Escola Valenciana i Fundació Sambori, en les que han participat aproximadament 300 alumnes de diversos centres de la comarca de l’Alacantí, l’edició amb major participació en aquestes activitats fins el moment.

La vesprada de la primera jornada de la 7a edició de la Plaça del Llibre d’Alacant ha comptat amb diverses presentacions de les últimes novetats de les editorials Onada Edicions, Llibres de la Frontera i Alfons el Magnànim, la performance Maleïts Feixistes i un taller per a xiquets i xiquetes a càrrec de la Revista Pantera (Savana Books). Finalment, s’ha dut a terme la inauguració de l’edició d’enguany, la qual gira en torn la literatura infantil i juvenil, més específicament a l’acció de lectura en família. Aquest acte és, com ha declarat a la inauguració de l’esdeveniment Rafael Domínguez, director de Plaça del Llibre, «és l’eix central d’una societat amb esperit crític, perquè és en mans de la família on podem trobar la rel necessària de l’adquisició de l’hàbit lector dels fills».

En aquest sentit, Imma Garrigós i Albert, vicepresidenta d’Escola Valenciana, ha posat l’accent en el fet que la Plaça del Llibre és un acte tant per a adults com a infants, més concretament «un espai per a la cultura i els llibres, un lloc de reflexió per a imaginar i crear nous móns per a totes les edats». Així és com ho plantegen des de l’organització amb pràcticament 35 activitats de diferent temàtica, però adreçades a tota la família, totes amb accés completament gratuït a la cèntrica plaça Sèneca d’Alacant. D’aquesta manera, ha recordat Lliris Picó, en representació de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, que a través de la Plaça del Llibre «reivindiquem la literatura com allò que és: una festa on compartir». Una cita literària amb unes característiques que, no obstant això, no són molt comunes a la ciutat d’Alacant, com ha lamentat Hèctor Càmara, director del secretariat de llengües de la Universitat d’Alacant: «és molt important donar suport a accions culturals com aquesta al sud del País Valencià, ja que són escasses». Aquest també ha motivat els assistents a consumir cultura en valencià des de hui fins a diumenge.

Amb el lema La lectura, punt de trobada, la Plaça del Llibre enceta un any de Places amb la 7a edició de la Plaça d’Alacant, una fita ja fixa en el calendari de la ciutat. Aquesta és una acció de foment de la literatura amb una exposició de més de 2.000 títols en llengua catalana i més d’una trentena d’activitats on poder gaudir del nostre imaginari col·lectiu amb autores i autors de tot el domini lingüístic, oferida per les llibreries locals Llibres Chus i la Llibreria 80 Mundos.

Comparteix

Icona de pantalla completa