Diari La Veu del País Valencià
Nou entitats presentaran el manifest «Oficialitat ara: fem el català oficial a la Unió Europea»

Nou entitats representatives del món econòmic i social d’arreu del domini lingüístic s’uniran per a reclamar al Govern espanyol que moga fitxa i fer del català una llengua oficial de la Unió Europea, aprofitant que aquest 2023 assumirà la presidència rotacional del Consell de la Unió Europea.

El manifest, conduït per la periodista valenciana Nerea San Félix, es presentarà aquest dilluns 13 de febrer en roda de premsa a Palma, i comptarà amb intervencions de representants de diverses entitats impulsores.

Concretament es presentarà a les 12.30 a l’edifici Anselm Turmeda de la Universitat de les Illes Balears. Hi participaran Òscar Escuder, president de Plataforma per la Llengua; Bernat Joan, exeurodiputat i representant de l’Institut d’Estudis Eivissencs; Sergi Perelló, secretari general de la Intersindical-CSC; Maria Teresa Ferrer, presidenta de l’Obra Cultural Balear de Formentera; i Jaume Aragall, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La petició s’ha presentat a través del manifest «Oficialitat ara. Fem el català oficial a la Unió Europea», i està impulsat per Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear, Obra Cultural Balear de Formentera, Acció Cultural del País Valencià, la Intersindical-CSC, la Cambra Comerç de Barcelona, l’Institut d’Estudis Eivissencs i la Fundació d’Empresaris de Catalunya – FemCAT.

Comparteix

Icona de pantalla completa