Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana la destitució de la regidora Julia Llopis per a negociar els pressupostos a Alacant

Nou moviment de l’oposició d’Alacant en la negociació per aprovar els pressupostos del 2023 de l’Ajuntament. Després que Vox, soci habitual del govern local –integrat per PP i Cs–, es negara a aprovar els comptes, l’alcalde Luis Barcala s’ha vist obligat a acudir a l’oposició per mirar de desbloquejar els pressupostos.

Tant el PSPV com Unides Podem ja van posar com a condició la retirada de l’anomenada «ordenança de convivència cívica», i Compromís ha anat més enllà demanant el cessament de la regidora d’Acció Social i Educació, Julia Llopis, del PP. Així ho ha expressat el regidor i alcaldable Rafa Mas després d’una reunió amb la regidora d’Hisenda, Lidia López.

Segons Mas, si Llopis és «cessada de manera fulminant podrem parlar dels Pressupostos». Els arguments són que, segons els valencianistes, aquesta regidora «no ha atès l’emergència social» i «no ha mogut un dit» davant el fet que «un de cada deu alacantins haja hagut de demanar aliments» durant la crisi. També critica que Llopis no ha convocat la taula antidesnonaments i «no ha posat en marxa un pla per a afavorir i atendre la salut mental», a més que «continua retallant recursos per als centres de persones grans». Pel que fa a l’àmbit de l’educació, Mas ha esmentat el bloqueig del Pla Edificant i la no actualització del mapa escolar.

En canvi, des del govern local relacionen aquesta demanda amb «un càlcul electoralista», tant de Vox com dels partits d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa