Diari La Veu del País Valencià
Presenten un manifest de suport a un tercer govern del Botànic

Un grup de persones pertanyents a àmbits diversos ha fet públic un manifest de suport a un tercer govern valencià del Botànic, ja que, s’hi assenyala, després de quasi huit anys «d’aquella jornada electoral històrica i d’aquell pacte del Botànic de l’any 2015, on hi era present una bona part de la societat civil valenciana», encara «queda molta feina per fer, moltes mesures i projectes que cal desenvolupar» per a «continuar avançant cap una societat més justa, més tolerant, més lliure, més igualitària i més solidària».

«El primer govern del Botànic, que es va formar amb els resultats de les eleccions autonòmiques, fou possible, en gran part, per l’impuls de la societat valenciana que va treballar i lluitar per un canvi polític real per tal de superar una etapa política nefasta a conseqüència de les polítiques conservadores», s’hi exposa. A més, moviments socials, sindicats, plataformes mediambientals, feministes, de joves, pensionistes… «van demanar, i van fer possible, que partits polítics d’esquerres es posaren d’acord en pactar una alternativa de progrés, d’esquerres, valencianista, feminista i ecologista que implementara una nova manera de fer política».

Des de llavors, «el País Valencià ha estat un exemple de com fer front col·lectivament a aquesta situació tan complexa que hem patit els darrers anys». Ara, continua, «a més, han irromput en l’escena política partits d’extrema dreta que volen acabar amb els nostres drets individuals i col·lectius i desfer la major part d’allò que s’ha aconseguit en aquests anys de govern». Per tant, «ens trobem en un escenari que ens pot abocar a una situació d’emergència democràtica, amb un augment greu del discurs d’odi i de retallades de les llibertats».

Per això, les persones signants consideren «necessari recuperar la iniciativa i la mobilització de la societat valenciana, de la ciutadania i de les entitats, associacions i sindicats, per a garantir la continuïtat d’un govern de progrés, d’un tercer Botànic, divers i plural» i fan «una crida a aquelles persones que s’han desil·lusionat o que consideren insuficients, o poc encertades, algunes de les polítiques fetes durant aquests anys perquè, tot i mantenir les seues crítiques, es mobilitzen i participen, activament, per a impedir que les polítiques conservadores de la dreta tornen a ser presents a les nostres institucions». En aquest sentit, conviden tothom que estiga d’acord amb el manifest a adherir-s’hi en el formulari que apareix en un lateral d’aquest.

Finalment, també s’adrecen als partits polítics d’esquerra «perquè estiguen a l’altura d’allò que els temps reclamen» i els demanem que «siguen receptius a les demandes socials, impulsen els processos per a garantir una veritable participació ciutadana real i treballen per unir i sumar esforços que facen possible continuar aplicant les polítiques de progrés que les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians, i el País Valencià necessitem per a guanyar el present i el futur».

Comparteix

Icona de pantalla completa