Diari La Veu del País Valencià
L’Aplec de Betxí se celebrarà aquest diumenge 5 de febrer

L’Aplec de la Muntanyeta de Sant Antoní, a Betxí (la Plana Baixa), se celebrarà aquest diumenge, 5 de febrer, després que s’ajornara el 12 de novembre per les condicions meteorològiques adverses.

La trobada, impulsada per l’Ajuntament de la localitat, Decidim i Acció Cultural del País Valencià, servirà per a recuperar l’acte celebrat per primera vegada el 1920, quan el va organitzar el literat valencianista Vicent Tomàs i Martí.

Les activitats començaran a les 10.30 h amb una fira d’entitats. Mitja hora després s’iniciarà la tertúlia valencianista, en què participaran Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural; Zahia Guidoum, presidenta de Decidim; l’historiador Antoni Pitarch i el filòleg Carles Fenollosa, moderats pel filòleg Antoni Meneu.

A partir de les 12 h, hi haurà l’exhibició de danses a càrrec de Les Passeres i de la colla de dolçainers i tabaleters de Betxí, i a les 12.30 h començarà l’actuació de Dani Miquel.

Aquestes activitats coincidiran amb jocs i tallers variats per als menuts al llarg del matí. Per últim, a les 17 h, hi haurà una visita guiada al Palau Castell de Betxí, que partirà des de la plaça Major de la localitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa