Diari La Veu del País Valencià
Pilar Lima sol·licita la documentació sobre l’ensenyament en valencià per a sords

La síndica d’Unides Podem, Pilar Lima, ha enregistrat una sol·licitud a les Corts perquè la Generalitat els facilite tota la documentació relativa al valencià i al seu ensenyament disponible per a persones sordes.

«La majoria de persones sordes han estat exemptes per obligació de l’assignatura de valencià en la seua etapa educativa i, encara que no han tingut contacte amb aquesta llengua, cada vegada són més les que desitgen conèixer la llengua pròpia del territori en el qual viuen», defensa en un comunicat.

«Al mateix temps, tenint en compte que el valencià és requisit indispensable per a accedir a la funció pública, a través de la Direcció general de Política Lingüística des de fa uns anys s’està duent a terme formació en valencià i proves adaptades de nivell de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, ja que històricament l’accés a la formació en valencià no ha estat accessible oficialment i s’ha cobert pel moviment associatiu de persones sordes».

Per això, Lima ha requerit còpia, en format paper i en suport electrònic, de qualsevol documentació relativa a la formació impartida en valencià i sobre ensenyament del valencià que hi ha disponible per a persones sordes en el conjunt de centres educatius i formatius del País Valencià.

La documentació, segons la seua petició, ha d’incloure totes les activitats, formacions, cursos, assistències en educació o col·laboracions amb altres entitats en matèria educativa en tots els seus nivells d’ensenyament, formació de centres i personal docent, lingüística, Formació Professional, ensenyaments en règim especial i formació universitària i ensenyament del valencià en tots els nivells de Primària i Secundària per a persones sordes.

Pila Lima, primera diputada sorda a les Corts, garanteix que quan dispose de tota la documentació procedirà a realitzar un estudi de les millores i vies de formació reglades que es poden aplicar en aquest camp per a «acostar el valencià en general a les persones sordes» del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa