Diari La Veu del País Valencià
Paralitzat un desnonament al barri alacantí de Carolines

El Sindicat de Barri de Carolines, a la ciutat d’Alacant, ha informat de la paralització d’un desnonament que s’havia de produir aquest divendres, dia 3 de febrer. Segons aquest moviment veïnal, les mobilitzacions per a aturar desnonaments han fet reaccionar les autoritats públiques.

Dimecres, una dona de setanta anys i el seu fill, que pateix una incapacitat, van ser desnonats de la seua casa després de la denúncia d’un fons voltor. L’expulsió, això sí, va ser contestada pels veïns amb una manifestació davant el bloc on hi ha la casa, i la premsa es va fer ressò d’aquell episodi. Segons el Sindicat de Barri, «gràcies a la pressió social i a la repercussió mediàtica, i a la ràpida actuació dels serveis jurídics de la Unitat d’Ajuda davant els Desnonaments de la Generalitat, s’ha aconseguit aturar in extremis el desnonament de Jan Halabrín i la seua família», que estava previst per a aquest dimecres.

Des del Sindicat de Barri denuncien «la falta de responsabilitat dels organismes públics per a garantir aquest dret fonamental», i demanen l’aturada dels desnonaments a la ciutat, que l’Ajuntament desbloquege els tràmits d’obtenció de l’informe d’Emergència Habitacional, que amplie el parc de vivenda pública del Patronat de Vivenda Municipal i que oferisca alternatives habitacionals en forma de lloguer social. També demanen a la conselleria d’Habitatge «que amplie i millore l’exercici del dret de tanteig i retracte per a evitar aquestes situacions», així com «la creació d’un parc de vivenda pública amb els centenars de pisos buits en propietat de la SAREB a la ciutat», entitat que recorden que va ser «rescatada amb fons públics per a posar fi a l’especulació i garantir el dret a la vivenda digna».

Comparteix

Icona de pantalla completa