Diari La Veu del País Valencià
Els veïns d’Alacant denuncien la retirada de les mèlies d’una avinguda cèntrica

Veïns integrats en la plataforma Salvem les mèlies i els partits de l’oposició han denunciat aquest dijous que aquests arbres de l’Avinguda de Constitució han sigut arrencades sense arrel, per la qual cosa no podran trasplantar-se de manera correcta.

L’Ajuntament d’Alacant ha començat aquest dijous a retirar les mèlies de la cèntrica avinguda per a trasplantades al parc Sergio Melgares, als afores de la ciutat, després que aquest dimarts començaren els treballs de poda de branques.

Durant el matí, unes quaranta persones s’han concentrat amb pancartes en protesta pel trasllat d’aquests arbres. Alicia Gutiérrez, portaveu de Salvem les mèlies, ha apuntat que s’ha produït un «encadenament» al camió que portava la primera mèlia, que ha estat impedit pels efectius policials desplegats.

Així mateix, ha denunciat que els operaris han utilitzat l’excavadora per a treure els arbres, en lloc de fer-ho amb màquines especials, per la qual cosa moltes mèlies «han deixat les arrels al sòl». A més, ha precisat que per a realitzar un bon trasllat de l’arbre, és important que porten part de la terra del lloc on estaven per a «proliferar en un altre terreny».

Igualment ha indicat que, uns mesos abans de trasplantar-les, «han de tindre determinats abonaments i cures per a fer-se fortes». No obstant això, ha afirmat que a aquests arbres els van llevar el reg fa un any i ha acusat l’Ajuntament de «maltractar-los».

«És una tala encoberta, consideren els arbres mobiliari urbà. És estètic i els és igual que hi haja un sistema ecològic al voltant, que els arbres abaixen la temperatura i lleven soroll. Ni ho pensen, és un contrasentit», ha expressat. A més, ha assenyalat que el trasllat de les mèlies va incrementar el cost de l’obra. «Damunt ho estem pagant nosaltres», ha criticat.

Igualment, ha assegurat que la plataforma treballarà «fins a l’últim segon» per a intentar parar el trasllat de les més de 20 mèlies de l’Avinguda Constitució. «Lluitarem per tots els mitjans, continuarem buscant totes les fórmules legals, perquè és un atropellament», ha ressaltat. L’entitat ja ha superat les 8.000 signatures de persones que els donen suport en aquest objectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa