Diari La Veu del País Valencià
Tamarit qualifica com a «molt positiu» l’acord sobre el decret d’homologació de competència del valencià

La consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha qualificat com a «molt positiu» l’acord aconseguit entre la Conselleria de Justícia i la d’Educació sobre el decret d’homologació del reconeixement de la competència lingüística de valencià.

Tamarit ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans durant la visita que ha realitzat a Castelló de la Plana en ser preguntada per la reclamació del sindicat docent STEPV de la retirada del decret d’homologació del reconeixement de la competència lingüística de valencià, en considerar que «no hi ha marge de negociació» amb els representants dels treballadors per ser fruit d’un «pacte polític» entre les conselleries d’Educació (Compromís) i Funció Pública (PSPV).

«Crec que l’acord aconseguit entre la Conselleria de Justícia i la Conselleria d’Educació és molt positiu i és la primera vegada que es demanarà el requisit lingüístic a les persones que tenen l’obligació d’atendre a la ciutadania, i no crec, com diu STEPV, que això es convertisca en una pressió sobre els docents», ha dit Tamarit.

Pel que fa a l’homologació dels estudis mitjançant l’equivalència amb el nivell C1 si l’alumnat de Batxillerat obté un 7 o més de nota mitjana, la consellera ha dit que consideraven que havien d’excedir una mica, «i per això està el notable, i l’equivalent numèric és el set».

La consellera ha conclòs que «estic satisfeta de l’acord, i respecte als que diuen que s’hauria de fer una prova o no, jo sempre he cregut en l’avaluació contínua i confie plenament en el treball dels docents».

Comparteix

Icona de pantalla completa