Unides Podem reclama «preus justos» per als agricultors afectats per expropiacions al Parc Sagunt II

Estefania Blanes ha enregistrat una pregunta oral a les Corts en aquest sentit

Unides Podem - Esquerra Unida, a través de la diputada Estefania Blanes, ha enregistrat una pregunta oral en les Corts per a conèixer els motius pels quals l'administració valenciana ha presentat recurs contra el preu just fixat pel Jurat Provincial d'Expropiació per als terrenys del projecte de Parc Sagunt II.

Blanes ha reivindicat el valor de l'horta i els terrenys agrícoles i ha defensat, en un comunicat, que «els propietaris han d'obtindre preus justos pels seus terrenys», i ha afegit que "«no podem obviar el valor de la nostra horta ni dels sòls agrícoles».

En aquest sentit, ha sol·licitat informació sobre els motius que han portat a l'empresa pública que gestiona el parc industrial, Espais Econòmics Empresarials, a presentar recurs per la via del contenciós-administratiu –fet que no sol ocórrer– contra el preu just fixat pel Jurat Provincial d'Expropiació, que el va modificar a l'alça.

La primera proposta de l'administració valenciana per a les expropiacions de Parc Sagunt II oscil·lava entre els 9 i els 15,90 euros per metre quadrat, ha explicat la coalició. Aquesta proposta, després de la reclamació dels propietaris, es va modificar a l'alça pel Jurat Provincial d'Expropiació, que va fixar un nou preu just d'entre 16 i 26,50 euros per metre quadrat.

«Compartim el consens polític i social que considera el projecte de Parc Sagunt II com a estratègic i beneficiós per la creació d'ocupació i riquesa que generarà al País Valencià, però davant la necessitat de dur a terme expropiacions per a la seua execució, per a nosaltres és important que les propietàries i propietaris dels terrenys afectats tinguen garanties i protecció», ha reivindicat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.