Diari La Veu del País Valencià
Balears sí que exigirà finalment el requisit lingüístic a metges i infermers

El Govern balear sí que exigirà el requisit lingüístic a metges i infermers després que PSIB-PSOE i Més per Mallorca hagen arribat a un acord aquest dimarts a la nit.

La Conselleria de Salut i Consum ha anunciat que només en 15 de les 49 categories declarades deficitàries els sol·licitants amb el nivell de català exigit no són suficients per a cobrir les places que s’han ofert. A la resta, es donarà un termini de dos anys per a acreditar el nivell de català, que és el que recull el decret 6/2022, després de constatar que no hi ha dèficit de professionals.

Segons informa dbalears.cat, una vegada analitzades les sol·licituds de 5.956 persones rebudes per a les categories de medicina i infermeria del procés d’estabilització del Servei de Salut de les Illes Balears, la Conselleriadel ram ha pogut determinar que només en una quinzena del mig centenar de categories declarades deficitàries els sol·licitants amb el nivell de català exigit no són suficients per a cobrir les places que s’han ofert.

El Govern balear, que ha expressat que el català com a requisit és «innegociable per a garantir els drets dels usuaris a ser atesos en la seva llengua», té previst reunir-se amb membres del STEI i l’Obra Cultural Balear (OCB) per a informar sobre aquest acord. Aquestes dues entitats havien presentat recursos perquè les exigències lingüístiques prosperaren en el sentit que han prosperat finalment. L’executiu illenc també ha aclarit que la manca de professionals és un problema generalitzat arreu de l’Estat, i que en aquest sentit el català no esdevé un impediment, tal com prova el fet que «hi ha un augment de professionals que n’acrediten els coneixements a les últimes convocatòries».

Comparteix

Icona de pantalla completa