Diari La Veu del País Valencià
El Sindicat de Barri de Carolines mobilitza els col·lectius alacantins per a aturar nous desnonaments

Dimecres 1 de febrer, el Sindicat de Barri de Carolines intentarà aturar el desnonament de María i el seu fill, una família amb Informe de Vulnerabilitat –el fill pateix una discapacitat reconeguda– que viu en aquest barri de la ciutat d’Alacant. Segons informen des del citat sindicat, el fons voltor MAJORO REO SPAIN II, S.L. «tornarà a intentar desnonar aquesta família, tal com ja va intentar el 8 de juliol de l’any passat, malgrat no tindre alternativa residencial, ja que l’únic sou que entra a la seua casa són els escassos 750€ de la pensió de María». Alhora, des del sindicat indiquen que només dos dies després, el divendres 3 de febrer, aquest col·lectiu tornarà a lluitar perquè Jan, la seua dona i els seus dos fills, «no perden la seua casa a mans d’un altre fons voltor, GLOBAL LICATA, S. A., i acaben al carrer».

Tot i que compten amb tots els requisits que les acrediten com a famílies vulnerables, l’informe de vulnerabilitat emès per Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alacant i tindre al seu càrrec una persona amb discapacitat reconeguda en el cas de María, «no se’ls ha ofert alternativa residencial o servei de mediació per part de l’administració per a paralitzar els desnonaments que tindran lloc el dimecres 1 de febrer a les 9.30 al carrer Garbinet número 16 i el divendres 3 de febrer a les 8.30 al carrer Torres Quevedo número 13, tots dos en el barri del Pla-Carolines».

Davant aquests casos, el Sindicat de Barri de Carolines es troba aquesta setmana organitzant-se per a aturar aquestes operacions judicials, amb l’objectiu de «lluitar per un dret a l’habitatge real i defensar col·lectivament a les persones que poden quedar-se sense casa pel fet que aquest dret no existeix en la pràctica». Des del sindicat protesten pel fet que, «malgrat les paraules i promeses del govern, durant aquest últim mes no han parat de comunicar-se avisos de desnonament a la ciutat d’Alacant i els seus voltants, sobretot d’habitatges propietat de grans tenidors, bancs, fons voltor i de la SAREB», i denuncien que «malgrat la suposada existència d’una moratòria dels desnonaments fins a finals de juny, aprovada en l’RD 20/2022 el passat 28 de desembre, els jutges no estan admetent els recursos d’empara presentats per les famílies afectades per desnonament malgrat complir tots els requisits». Aquest fet i la situació de falta d’alternativa residencial «condemnen» aquestes persones «a viure al carrer», denuncien.

Davant això, i davant la falta de voluntat de la propietat i les administracions per a la resolució del conflicte, el Sindicat de Barri de Carolines ha convocat una concentració a la porta d’aquests habitatges, el mateix dia i hora dels desnonaments, per a intentar aturar-los. Reivindiquen, alhora, que «la moratòria antidesnonaments s’està demostrant insuficient, i no ens queda una altra que seguir amb la lluita al carrer, aturant desnonaments i exigint una Llei de Vivenda que realment servisca per a garantir l’accés a l’habitatge».

Comparteix

Icona de pantalla completa