Camps denuncia «pactes secrets i obscens» d’Anticorrupció amb acusats del cas Gürtel

Diu que la Fiscalia ha buscat a persones «per a intentar inculpar a altres a canvi de rebaixes» en les seues «exorbitants peticions» de pena

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha denunciat aquest dilluns els «pactes secrets i obscens» de la Fiscalia Anticorrupció amb alguns dels principals acusats en el judici que se segueix a l'Audiència Nacional per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel.

En declaracions als mitjans quan ha arribat a la seu de l'Audiència Nacional, recollides per Europa Press, Camps ha denunciat el que considera una «persecució feroç» per part del ministeri públic i de l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig.

Sobre si té por que els pactes que han tancat alguns dels principals acusats en aquesta vista oral amb Anticorrupció puguen perjudicar la seua defensa, Camps ha assegurat que no tem «absolutament res».

A més, Camps ha apuntat que l'actual tribunal ha dictat sentències en què estableix que està prohibit que les declaracions autoinculpatòries d'un imputat puguen tindre «cap mena d'implicació» amb uns altres imputats.

Una «obscenitat» per part de Fiscalia

«Més garantia que em puga donar que aquesta Sala estiga en contra dels pactes secrets i obscens de la Fiscalia Anticorrupció amb algunes persones... i dic obscens quan imputen a altres persones, perquè cadascú pot dir el que vulga», ha matisat l'expresident.

En aquest context, Camps ha insistit que és una «obscenitat» que la Fiscalia «busque persones per a intentar inculpar a altres a canvi de rebaixes en les exorbitants peticions de condemna que demana moltes vegades».

«Fixeu-vos el que és dir: el tancaré 20 anys a la presó, però no estarà ni un sol dia si diu que no sé qui va fer no sé quina cosa. En un rstat de dret, un país modern i civilitzat, això no hauria de correspondre», ha afegit.

Camps s'ha expressat així abans de ser jutjat per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009, uns fets pels quals la Fiscalia Anticorrupció demana que siga condemnat a dos anys i mig de presó.