Diari La Veu del País Valencià
Esther Díez no serà la número dos de Marian Campello a Elx si perd les primàries

Esther Díez, regidora de Compromís a Elx i candidata a liderar la llista de la coalició valencianista en el procés intern de primàries, va explicar aquest dijous les seues propostes per a dur a terme en cas que continue al consistori. Per arribar, haurà de superar el procés de primàries que Compromís ha convocat a Elx després que Marian Campello, de Més, anunciara la seua intenció de liderar també aquesta llista a les eleccions municipals. Esther Díez, d’Iniciativa, forma part del cercle d’influència de Mireia Mollà.

Díez, que és actualment regidora de Mobilitat i Medi Ambient del govern local gràcies al pacte que els valencianistes mantenen amb el PSPV a la ciutat des del 2015, defensa la seua tasca al si de l’executiu gràcies a les «polítiques transformadores» impulsades, que són la seua carta de presentació a unes primàries que es preveuen igualades. Entre les noves propostes hi ha partides de pressupost per a ajudes en habitatge, la creació d’espais per a vianants al voltant de les escoles o el desenvolupament d’activitats sostenibles al Camp d’Elx.

Pel seu compte, Marian Campello, que compta en primàries amb el suport dels dirigents d’altres formacions, com ara Podem o Esquerra Unida –cal recordar que les primàries de Compromís a les grans ciutats són obertes–, fa una crida a sumar els partits de l’esquerra alternativa en una mateixa candidatura, una proposta que Esther Díez també va fer seua, tot i que Campello ha arrossegat el suport públic dels altres partits. Entre els arguments defensats pels qui aposten per Campello com a cap de llista hi ha el de ser «més ambiciosos» amb les polítiques de govern i el de obligar el PSPV a fer polítiques més valentes.

D’altra banda, tot i que el reglament de Compromís indica que qui guanye les primàries haurà d’anar com a número u de la llista i qui les perda anirà com a dos, Díez ha rebutjat aquesta opció i ha dit que no anirà a la llista si acaba sent derrotada en el procés intern de la coalició. Una prova més de les diferències entre les dues candidates, que s’han anat fent més i més visibles conforme les primàries es van aproximant.

Comparteix

Icona de pantalla completa