Diari La Veu del País Valencià
Ajuntament i València CF arriben a un acord sobre les fitxes urbanístiques vinculades al Nou Mestalla

L’Ajuntament de València i el València CF han aconseguit aquest divendres un acord en relació a les fitxes urbanístiques –els documents que arrepleguen les condicions i el règim urbanístic que condiciona el sòl i les actuacions que es plantegen fer– referides al Nou Mestalla i, en conseqüència, als terrenys que ocupa l’actual estadi.

Així ho han anunciat l’alcalde del cap i casal, Joan Ribó, i la vicealcaldessa i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que, al costat d’altres responsables municipals, han mantingut amb la presidenta del València CF, Lay Hoon Chan, i altres membres de l’entitat esportiva per a parlar del futur estadi i de la reurbanització del solar que ocupa l’actual Mestalla.

«Hem arribat a un acord» sobre les fitxes urbanístiques, ha assenyalat el primer edil, que ha assegurat que aquest és «un pas important» que «permet a l’Ajuntament engegar ja tot el procés» per a avançar en la construcció del nou camp de futbol i en les actuacions vinculades.

«Això és molt important, és el marc urbanístic per a avançar en aquest tema», ha insistit l’alcalde. La vicealcaldessa ha considerat que amb l’acord la ciutat ha donat «un pas cap endavant en el fet de donar seguretat i, sobretot, consolidar els drets urbanístics i les obligacions que tenia el club». Sandra Gómez ha subratllat que el València CF «finalment ha acceptat» les condicions posades per l’Ajuntament. Ha concretat que una d’elles és «l’obligació essencial d’acabar o ingressar els diners del poliesportiu» de Benicalap per a «poder fer ús dels drets urbanístics que tenia en la parcel·la del nou estadi, per a poder tramitar, vendre i desenvolupar totes eixes parcel·les».

«Per a nosaltres eixa és una qüestió primordial. Hi ha un deute amb tots els veïns i veïnes de Benicalap des de fa més d’una dècada», ha subratllat. Al seu torn, ha asseverat que l’administració local considera «absolutament important que fins que això no es complisca» no es puga «començar a treballar, a desenvolupar o a comercialitzar els terrenys del nou Mestalla».

La titular de Desenvolupament i Renovació Urbana ha exposat que en segon lloc està la necessitat de «finalitzar les obres» del nou estadi. En aquest punt ha detallat que, com a condició «per a comercialitzar i desenvolupar el PAI de Mestalla, la qual cosa és el futur barri que substituirà a l’antic Mestalla», s’ha establert «que s’acaben les obres del nou estadi».

«Si el València CF vol comercialitzar tots els terrenys de l’antic Mestalla, primer haurà d’acabar les obres del nou estadi», ha insistit. Sandra Gómez ha assenyalat que «era important establir l’edificabilitat, els volums i la distribució de la parcel·la que substituirà l’antic Mestalla», i ha dit que, «amb totes eixes fitxes més o menys ja queda la distribució clara». «Eixes condicions que anunciem com a Ajuntament, que vam imposar com a ciutat, són les que ha acceptat el club», ha concretat Gómez.

D’altra banda, pel que fa al conveni que han de subscriure l’Ajuntament i el València CF per a desenvolupar finalment totes les actuacions lligades al nou i al vell Mestalla, els responsables municipals han explicat que els representants del club esportiu els han presentat en la reunió un esborrany d’aquest document, que partia del que el consistori els havia traslladat.

«Ho hem conegut en aquest moment i no estem en condicions de dir si està bé, si està mal o si cal introduir modificacions», ha assenyalat Joan Ribó, que ha assegurat que l’Ajuntament ha d’estudiar-ho. «Aquest matí no podem donar una opinió final», ha afirmat.

Sandra Gómez ha coincidit amb l’alcalde en dir que no es pot fer encara una valoració de l’esborrany presentat. «No seria seriós ni professional per la nostra banda» fer-ho en aquest moment. «Volem estudiar-ho amb més deteniment i en profunditat per a fer una valoració sobre aquest tema», ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa